Charlotte Zonjee – Young Professional Alumna

Je bent in februari 2015 gestart bij ABN Amro Bank op de afdeling Retail Private Banking & Corporate Banking Accounting. Inmiddels zit je ruim twee jaar bij ABN Amro Bank, wat doe je nu?

Young Professional Programma Alumnus Charlotte ZonjeePer 1 mei ben ik gestart in het team Accounting Sourcing. Dit team valt ook binnen de afdeling Accounting, maar heeft een andere focus. Namelijk een rol tussen business as usual en change; ervoor zorgen dat de data die wordt gesourced klopt. Processen en controles moeten in samenwerking met de business en IT worden ingericht en de juiste stakeholders moeten bij elkaar worden gebracht.

Hoe ben je bij Solid Professionals terechtgekomen?

Na mijn baan als Data Validation Analyst bij een ander bedrijf wilde ik graag een meer procesmatige functie. Ik kwam in contact met Solid Professionals over een functie binnen Accounting bij de ABN AMRO. Dit was in eerste instantie wederom een inhoudelijke functie, maar ik kwam wel tot inzicht dat het goed is om eerst iets meer inhoudelijke bagage op te doen. Langzamerhand ben ik betrokken geraakt bij verschillende change projecten. Uiteindelijk heeft deze ervaring mij geholpen nu een stap te kunnen zetten in de richting die ik al langer voor ogen had.

Hoe ziet jouw komende jaar eruit? Welke ambities heb je?

Mijn ambitie is mijn soft skills verder te ontwikkelen en de bank beter te leren kennen. Hoe ga je met verschillende mensen om? Hoe kun je mensen overtuigen? Ik wil heel graag leren hoe je zo goed mogelijk met veel en verschillende stakeholders omgaat.

Heb je nog een (inspirerende) boodschap voor andere Alumni of huidige Young Professionals?

Je vindt misschien niet gelijk de ‘perfecte’ functie die je voor ogen hebt. Maar, als je een bepaalde interesse hebt waar je echt energie van krijgt, geloof ik erin dat je de keuzes maakt die je helpen de juiste plek te vinden.

Terug naar de ervaringen van de alumni Young Professionals

Terug naar overzicht Young Professional Programma