Alfred Venhuizen

Alfred Venhuizen (25) is woonachtig in Amsterdam en werkt sinds september 2014 bij ABN AMRO. Daar zit hij op de afdeling Financial Accounting, specifiek ALM/Treasury Accounting. Hier zorgt hij samen met drie andere collega’s voor de IFRS- en regulatory reporting van de cijfers van ALM & Treasury aan de stakeholders. Hij was van september 2014 t/m augustus 2015 verbonden aan het Young Professional Programma van Solid Professionals, inmiddels heeft hij een vaste baan bij ABN-AMRO.

Hoe ben je met Solid Professionals in contact gekomen?

Via een vacature website kwam hij in aanraking met Solid Professionals. Na het uploaden van zijn cv, werd hij al snel benaderd door een recruiter. “Het was een prettig en positief recruitment traject. Dankzij het gestelde vertrouwen en de goede tips ter voorbereiding op het gesprek bij ABN AMRO liep het proces erg soepel, ondanks dat ik als starter op de arbeidsmarkt nog maar weinig ervaring had met sollicitatiegesprekken”, aldus Alfred.

“De tussentijdse gesprekken met destijds mijn contactpersoon waren zeer nuttig. Het was een goede afwisseling om naast mijn collega’s bij ABN AMRO ook met mensen van buitenaf te spreken over ervaringen en zaken waar je tegenaan loopt. Solid Professionals is hét interim-bureau op het gebied van Finance & Risk, die mij de kans heeft gegeven om bij ABN AMRO te beginnen”.

Ervaringen over het opleidingstraject

“Het opleidingstraject heb ik als theoretische aanvulling ervaren. Vooral in de beginnende functies leer je in korte tijd erg veel. Neem deze ervaring mee voor de toekomst. De Excel VBA-training daarentegen was erg praktijkgericht en de opgedane ervaring breng ik nog steeds in de praktijk”.

Terug naar de ervaringen van de alumni Young Professionals

Terug naar overzicht Young Professional Programma