Terugblik: Solid Professionals E-housedag

29 April 2020 - Sophie Schermer Voest,

Jaarlijks organiseert Solid Professionals meerdere Inhousedagen om studenten en starters op de arbeidsmarkt kennis te laten maken met ons bedrijf. Deze dag stond gepland op 22 april en waren de nodige voorbereidingen al volle gang. Maar toen kwam COVID-19 om de hoek en was het niet meer mogelijk om naar kantoor te komen. De vraag die opkwam was, wat doen we nu met de inhousedag?! Na wat brainstormen, een nieuw opgezet programma voor die dag was het vorige week zover: de eerste Solid Professionals E-housedag! Lees hieronder hoe onze recruiter Sophie deze dag heeft ervaren.

Hoe ging het?

Voor de eerste keer mogen we zeker niet klagen en ging het goed! Met 22 enthousiaste deelnemers gingen we van start. Het programma voor die middag bestond uit een korte voorstelronde, waarna we dieper in gingen op de inhoud van het Young Professional Programma en de mogelijkheden binnen Solid Professionals, vervolgens kwamen er twee huidige Young Professionals aan het woord die vertelden hoe ze het programma ervaarden en wat voor hun de reden was om via het Young Professional Programma aan de slag te gaan. Tussendoor was er ruimte voor vragen en sloten we de dag af met een heuse Solid Professionals Pubquiz. Achteraf kregen we veel enthousiaste reacties. Kortom, het was een succes!

Vond je het spannend? Wat?

Spannend vond ik of de techniek zou gaan werken. We hadden een constructie gemaakt met meerdere camera’s en laptops, zodat alles goed in elkaar zou overlopen met filmpjes, presentaties en vragen van deelnemers. Het was de eerste keer dat we zoiets op deze manier deden, gelukkig waren dit zorgen voor niets en verliep de techniek goed.

Wat waren de nadelen t.o.v. een inhousedag?

Het grote nadeel was dat je niemand  face-to-face kon spreken en dat deelnemers de sfeer op kantoor niet kunnen ervaren. Waar je bij een inhousedag altijd veel interactie met de deelnemers hebt en ze met elkaar kunnen sparren over bepaalde cases, blijft dat digitaal lastiger om het gesprek aan te gaan met deelnemers.

Wat waren de voordelen?

Het voordeel van een e-housedag is dat de drempel lager is om deel te nemen. Zo kunnen deelnemers gemakkelijker deel te nemen door alleen maar achter hun laptop te zitten, ipv de trein in te stappen om aanwezig te zijn.

Wat zou je volgende keer anders doen? 

Volgende keer willen we met kleine microfoontjes gaan werken. Tijdens het presenteren waren we soms wat op de achtergrond te horen en zeker tijdens een ehousedag is duidelijke communicatie belangrijk! Daarnaast moeten we natuurlijk de social distancing anderhalve meter afstand bewaren, waardoor mijn collega Laurina en ik wat ver uit elkaar stonden. Volgende keer wisselen we af en staan we centraal in beeld.

Waar heb je het meest om gelachen? 

De presentaties van de Young Professionals. Ze hadden het “een dag uit het leven van een Solid Young Professional” op een ludieke manier weergegeven, waarbij er typische voorbeelden voorbij kwamen over dingen die je zoal tegenkomt op de werkvloer. 

Heb je nog tips voor de aanwezigen? 

Schrijf voor jezelf de perfecte vacature uit! Denk goed na wat jij terug wilt zien in een leuke baan waar jij blij van zou worden. Wanneer je zelf helder hebt welke aspecten je belangrijk vindt in een toekomstige baan, wordt het voor ons makkelijker om jou op de goede plek te krijgen!

Sophie Schermer Voest

Recruitment Consultant

sophieschermervoest@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 23 78 07 13
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op