Talent van de toekomst

Talent van de toekomst

Niet alleen stilstaan in het hier en nu, maar ook vooruitkijken is een must om als werkgever ‘aantrekkelijk’ te blijven. Uit gesprekken die wij al jarenlang met opdrachtgevers en medewerkers voeren blijkt dat voortdurend nadenken over ‘Talent van de Toekomst’ gewoonweg moet.

Hoewel we allen misschien wel weten dat dit onderwerp hoog op de agenda moet staan verdwijnt het regelmatig naar de achtergrond en wordt het overschaduwd door de waan van alle dag. Tegen de tijd dat de risico’s zichtbaar worden ben je als werkgever vaak te laat. Je ‘verliest’ high potentials, ervaart onderbezetting op de afdeling, er ontstaat een mismatch tussen hetgeen de medewerkers kunnen en hetgeen ze zouden moeten doen of je ervaart dat er (te) weinig innovatiekracht is.

Wat is talent van de toekomst? Waar voldoe je dan aan? Wat heb je nog nodig? Waarom is het essentieel hier mee aan de slag te gaan? Wat levert het op? En wat als je nu niets doet?

Wij zijn een gesprekspartner die

 • je kritische vragen stelt;
 • meedenkt over uitdagende vraagstukken;
 • en onze kennis graag met je deelt.

Door deze dialoog met elkaar te voeren ben je zelf in the lead als het gaat om het binden en boeien van het Talent van de Toekomst.

Jarenlange samenwerking

'Talent van de Toekomst' kwam bij ons in 2007 op de agenda te staan. Enkele managers vroegen ons: 'Hoe werf, behoud en begeleid ik jong talent, naast mijn overvolle agenda?'.
Het werven van professionals was al iets wat we deden, maar we zijn de uitdaging aangegaan en hebben ons vanaf dat moment verdiept in de nieuwe generaties.
Door de vele gesprekken die wij voerden met deze doelgroep, werd steeds duidelijker wat zij nodig hebben. Op basis hiervan hebben we ons eigen Young Professional Programma ontwikkeld. In 2020 kwam daar het Advanced Professional Programma bij.

Door de behoeften van de doelgroep te combineren met de wensen van onze klant, zijn we in staat om talenten verder te ontwikkelen. Inmiddels hebben we 275 Young Professionals aan een baan kunnen helpen en hebben we gezien dat ons unieke Young Professional Programma de juiste handvatten biedt voor de start van een succesvolle carrière.

"Wat jullie op afstand doen in het begeleiden van onze Young Professionals dat lukt ons niet, terwijl wij dagelijks naast ze zitten.’’

Jarenlange samenwerking

In 2019 hebben wij tientallen opdrachtgevers binnen de Financiële Sector geïnterviewd over de Finance en Risk Professional 2.0. Hoe ziet deze eruit? En wat zijn de grootste uitdagingen?

Het voeren van de dialoog hierover gaf stof tot nadenken. We hebben de bevindingen daarom gedeeld binnen ons netwerken. Leren van elkaars best pratices, maar ook van elkaars uitdagingen.

Directie en management binnen de financiële sector noemen onderstaande punten als grootste uitdagingen voor de komende jaren:

 • Zet Talent op 1
 • Ga de échte dialoog aan met elkaar
 • Zorg voor verticale verbinding
 • Plan de toekomst

Hoe ga je dit doen?
Is deze vraag herkenbaar lees dan gratis ons onderzoek of neem contact op met Kathelijn Loos

Great Place To Work

Sinds enkele jaren nemen wij deel aan het jaarlijkse Great Place To Work onderzoek. Als werkgever is het belangrijk om continue kritisch naar jezelf te blijven kijken, in verbinding te staan met medewerkers en niet bang te zijn voor veranderingen. Dit jaarlijkse onderzoek helpt ons bij het in gesprek blijven met medewerkers.

 • Voelen medewerkers zich trots op wat ze doen?
 • Kunnen ze zichzelf zijn en hebben ze plezier met de mensen met wie ze samenwerken?
 • Zien medewerkers het management als geloofwaardig en hebben ze vertrouwen in de mensen voor wie ze werken?
 • Wat moeten we als organisatie zeker behouden, maar ook welke zaken verdienen aandacht om topwerkgever te blijven?

Alles draait om een cultuur van vertrouwen. Jarenlang onderzoek laat zien dat organisaties die in staat zijn een cultuur van vertrouwen te creëren en behouden meer dan twee keer zo succesvol zijn als organisaties die daar minder in slagen.

Best-Workplaces-logo_2020-groor

Insights & Blogs

Project: Solid Professionals helpt ING met procesmanagement vraagstuk

Romy Janssens is consultant bij Solid Professionals en vervult sinds augustus 2019 een functie bij het onderdeel Global Services van ING. Afdeling Global services levert…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Solid Solutions: In vier stappen klaar voor de toekomst

Solid Professionals heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in het nieuwe onderdeel Solid Solutions. Dit is een onderdeel dat verschillende innovatieve oplossingen, op het gebied…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

Project: Wat je moet weten over Data Issue Management

Consultant Marco Kooistra van Solid Professionals werkt aan een Data Issue Management (DIM) project. Dit proje…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional Brechje Boeklagen, Data Specialist bij ABN AMRO,  heeft veel gehad aan de MBTI trainingen en 1:1 sessies. Haar profiel is ESFJ, we verschillen dus maar één letter. Ze deelt haar ervaringen en we kijken terug op onze samenwerking.

Meer weten? Neem dan contact op met Marcel van Wersch