Resultaten: In Control

In control

Financiële organisaties blijven worstelen met 'In control' zijn vanuit een risico perspectief. Dit komt onder andere omdat de wet- en regelgeving sinds de financiële crisis fors is toegenomen, waardoor de noodzaak voor grip op risicomanagement, internal control frameworks en de kwaliteit van bedrijfsprocessen groter is dan ooit tevoren. Maar risico’s zijn versnipperd in de organisatie aanwezig en worden op verschillende afdelingen geïdentificeerd en opgevolgd.

Parallel is er een exponentiële groei aan beschikbare data, die ondertussen zo groot is dat risicomanagers door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Het integrale beeld ontbreekt, waardoor stuur- en verantwoordingsinformatie vaak moeilijk tot stand komt.

 


Het operationeel risicoprofiel verandert mee met deze ontwikkelingen. Om “In Control” te zijn moeten zowel de geïdentificeerde risico’s, als de genomen maatregelen een duidelijk beeld geven van de blootstelling aan deze uitdagingen. Dit vergt inzicht en overzicht in combinatie met de juiste expertise.


Solid Professionals helpt organisaties operationele risico’s te beheersen. Dit doen wij door middel van inzetten van ervaren consultants die doormiddel van een Quick Scan snel de vinger op de zere plek kunnen leggen en vanuit hier een plan kunnen maken om “In Control” te komen. Daarnaast bieden wij met ons Key Control Dasboard ook tooling aan waardoor je door middel van inzichtelijke dashboards en met een data-gedreven aanpak risico’s in toom kunt houden.


In control: Onze resultaten

Impactassessment IFRS9 vereisten

Klantde Volksbank
Duur2 maanden
ConsultantDiederick Levi
ToolsMatlab, SQL
TrefwoordenModelleren, Risico-inschattingen, IFRS
DienstConsulting

 

   

  Solid Professionals heeft voor haar klant de Volksbank een assessment gemaakt van de impact die IFRS 9 zou hebben op de kapitaalvereisten van haar hypothekenportefeuille. Een top 10 grootste veranderingen is gedefinieerd, ingeschat op grootte, gefundeerd met interne data en gerapporteerd.

  Advisering Accountantscontrole ISAE 3402 type II

  KlantSPF Beheer
  Duur4 maanden
  ConsultantRoderick Koster
  ToolsMS Office
  TrefwoordenAudit, Internal audit, ISAE 3402
  DienstConsulting

   

    

   Solid Professionals heeft de Internal Audit afdeling van SPF Beheer ondersteund bij het voorbereiden van de accountantscontrole, het controleobject hierbij was de ISAE 3402 type II rapportage. Hierbij voerde de Internal Audit afdeling de eerste controle op de rapportage uit, waarna de extern account een hercontrole uitvoerde. De werkzaamheden bestonden uit het testen van opzet, bestaan en werking van de interne beheersmaatregelen conform het controleplan en vervolgens het documenteren van de resultaten. Ook hebben wij SPF beheer geholpen met het uitbreiden en verbeteren van dit controleplan. Het eindresultaat was een goedkeurende verklaring van de accountant en een tevreden klant.

   Offshoren operationele activiteiten DQ

   KlantING
   Duur10 maanden
   ConsultantMarianne Reussing
   ToolsAris, Power BI
   TrefwoordenOffshoring, Data Quality
   DienstConsulting

    

     

    Solid Professionals heeft ING geholpen met het offshoren van de operationele activiteiten binnen het DQ proces. In samenwerking met collega's van de DQ afdeling in Amsterdam is bepaald welke activiteiten er in aanmerking kwamen voor offshoring. Vervolgens zijn, in samenwerking met een blackbelt, de activiteiten in procesplaten vastgelegd. We hebben de werkinstructies en een plan voor kennisoverdracht geschreven. Vervolgens zijn 3fte 8 weken lang getraind in het uitvoeren van de werkzaamheden. De activiteiten zijn succesvol overgedragen naar de offshore locatie.

    De consultants van Solid Professionals

    Joemi Willems

    Joemi Willems

    Consultant Finance & Risk

    Wout Kattenpoel

    Consultant Finance & Risk
    Frank Reichardt

    Frank Reichardt

    Consultant Finance & Risk
    Leon Harbers

    Leon Harbers

    Business development consultant
    Leon Aaftink

    Leon Aaftink

    Consultant Finance & Risk

    Meer weten? Neem dan contact op met Marcel van Wersch

    Marcel van Wersch

    Marcel van Wersch

    Partner
    • Staff

     

    Omschrijving opdracht B