Resultaten: Data Driven Finance & Risk

Data Driven Finance & Risk

De financiële sector verandert snel naar een data driven sector. Toenemende regeldruk aan de ene kant en innovatieve, technologische mogelijkheden gecreëerd door data science en robotics (RPA) aan de andere zorgen voor continue uitdaging en aanpassingsvermogen.

Wij hebben een sterk trackrecord op het thema Data Driven Finance & Risk binnen de financiële sector. Hierdoor kennen we de uitdagingen waar de sector voor staat en weten wat er nodig is om deze uitdagingen duurzaam het hoofd te bieden.

Data Driven Finance & Risk: Onze resultaten

Transitietraject granulair rapporteren

Klant ING
Duur 15 maanden
Consultant Frank ReichardtAndrea HirzingerThomas van der Graaf
Tools OBIEE, PowerBi
Trefwoorden Data Driven Reporting, Granular Reporting, AnaCredit
Dienst Consulting, Young Professionals

Solid Professionals heeft met een team van 2 Consultants en 1 Young Professional de verantwoordelijkheid om het proces rondom Granular Reportings AnaCredit, CRE en RRE te optimaliseren en aan de Business as Usual over te dragen. Deze nieuwe vorm van rapporteren (sinds september 2018) houdt in dat er geen rapportage wordt opgesteld, maar dat er Datasets met de toezichthouders worden gedeeld. De opdracht omhelst het interpreteren van de vereisten van DNB/ECB en het beoordelen en verbeteren van de huidige manier van rapporteren. Solid Professionals  heeft een gestructureerd proces opgeleverd, waarbij door een verbindende rol diverse betrokken afdelingen met elkaar de Datasets aanleveren aan de toezichthouders.

Data Issue Management de Volksbank

Klant de Volksbank
Duur 12 maanden
Consultant Marco Kooistra
Tools
Trefwoorden Data issues, Data quality, IFRS, Accounting, Reporting
Dienst Consulting

Solid Professionals heeft voor de Volksbank een data issue management project uitgevoerd. Het project had als doel om een groep geprioriteerde data issues op een duurzame manier op te lossen. Vanuit dit project is er een analyse gedaan met de betrokken stakeholders en is een oplossingsrichting vastgesteld (inclusief eventuele (data)herstelacties).
Het project was onderdeel van een groter change programma om een nieuwe data gedreven rapportagestraat neer te zetten. Door deze veranderende omgeving moest er vanuit de data issues zowel naar de huidige data en processen worden gekeken, alsook naar de juiste implementatie in de nieuwe rapportagestraat.

Implementatie accounting en reporting systeem

Klant ABN AMRO Bank
Duur 24 maanden
Consultant Bram RietveldTaco TrimbachMarco Kooistra
Tools OneSumX, SQL, ORQA, PowerBI
Trefwoorden IFRS, Reporting, Testing, General Ledger
Dienst Consulting

Solid Professionals ondersteunt ABN AMRO Bank bij de implementatie van een nieuw general ledger. Dit nieuwe general ledger vormt een belangrijk fundament om aan huidige en toekomstige rapportagevereisten te kunnen (blijven) voldoen. Het vertalen van accounting en reporting vereisten naar (functionele) requirements, het valideren van opgeleverde deelcomponenten en het testen van de functionaliteit zijn belangrijke taken die onze consultants vervullen. Dit vergt afstemming met een brede groep stakeholders. Het nieuwe systeem wordt op een gecontroleerde en incrementele manier live gebracht, hierdoor kan ABN AMRO Bank opgeleverde deelcomponenten snel en op een veilige manier in gebruik nemen.

Data Issue Management ING

Klant ING
Duur 16 maanden
Consultant Marianne ReussingJeroen KrieleDiederick Levi
Tools PowerBi, MSOffice, Oracle
Trefwoorden Data Quality, Reporting, AnaCredit, CRE, SHS
Dienst Consulting

Solid Professionals heeft voor de ING een data issue management opdracht uitgevoerd. Deze opdracht had twee fases, waar de eerste fase het maken van een gecentraliseerd data issue management proces was. Dit resulteerde in een efficiëntieslag in het systematisch verbeteren van datakwaliteit. De tweede fase bestond uit het uitvoerig testen en optimaliseren van dit proces, waar onder meer issue harvesting, prioritering en herallocatie centraal stonden. Deze test en optimalisatiefase ontwikkelde zich tot het oplossen van meerdere issues wat de incompleetheid van data tot onder de vooraf gestelde thresholds voor granulaire rapportage terugdrong.

Insights & Blogs

Project: Solid Professionals helpt ING met procesmanagement vraagstuk

Romy Janssens is consultant bij Solid Professionals en vervult sinds augustus 2019 een functie bij het onderdeel Global Services van ING. Afdeling Global services levert…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Solid Solutions: In vier stappen klaar voor de toekomst

Solid Professionals heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in het nieuwe onderdeel Solid Solutions. Dit is een onderdeel dat verschillende innovatieve oplossingen, op het gebied…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

Project: Wat je moet weten over Data Issue Management

Consultant Marco Kooistra van Solid Professionals werkt aan een Data Issue Management (DIM) project. Dit proje…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional Brechje Boeklagen, Data Specialist bij ABN AMRO,  heeft veel gehad aan de MBTI trainingen en 1:1 sessies. Haar profiel is ESFJ, we verschillen dus maar één letter. Ze deelt haar ervaringen en we kijken terug op onze samenwerking.

Meer weten? Neem dan contact op met Marcel van Wersch