Resultaten: Data Driven Finance & Risk

Data Driven Finance & Risk

De financiële sector verandert snel naar een data driven sector. Toenemende regeldruk aan de ene kant en innovatieve, technologische mogelijkheden gecreëerd door data science en robotics (RPA) aan de andere zorgen voor continue uitdaging en aanpassingsvermogen.

Wij hebben een sterk trackrecord op het thema Data Driven Finance & Risk binnen de financiële sector. Hierdoor kennen we de uitdagingen waar de sector voor staat en weten wat er nodig is om deze uitdagingen duurzaam het hoofd te bieden.

Data Driven Finance & Risk: Onze resultaten

Transitietraject granulair rapporteren

KlantING
Duur15 maanden
ConsultantFrank Reichardt, Andrea Hirzinger, Thomas van der Graaf
ToolsOBIEE, PowerBi
TrefwoordenData Driven Reporting, Granular Reporting, AnaCredit
DienstConsulting, Young Professionals

 

   

  Solid Professionals heeft met een team van 2 Consultants en 1 Young Professional de verantwoordelijkheid om het proces rondom Granular Reportings AnaCredit, CRE en RRE te optimaliseren en aan de Business as Usual over te dragen. Deze nieuwe vorm van rapporteren (sinds september 2018) houdt in dat er geen rapportage wordt opgesteld, maar dat er Datasets met de toezichthouders worden gedeeld. De opdracht omhelst het interpreteren van de vereisten van DNB/ECB en het beoordelen en verbeteren van de huidige manier van rapporteren. Solid Professionals  heeft een gestructureerd proces opgeleverd, waarbij door een verbindende rol diverse betrokken afdelingen met elkaar de Datasets aanleveren aan de toezichthouders.

  Data Issue Management de Volksbank

  Klantde Volksbank
  Duur12 maanden
  ConsultantMarco Kooistra
  Tools 
  TrefwoordenData issues, Data quality, IFRS, Accounting, Reporting
  DienstConsulting

   

    

   Solid Professionals heeft voor de Volksbank een data issue management project uitgevoerd. Het project had als doel om een groep geprioriteerde data issues op een duurzame manier op te lossen. Vanuit dit project is er een analyse gedaan met de betrokken stakeholders en is een oplossingsrichting vastgesteld (inclusief eventuele (data)herstelacties). 
   Het project was onderdeel van een groter change programma om een nieuwe data gedreven rapportagestraat neer te zetten. Door deze veranderende omgeving moest er vanuit de data issues zowel naar de huidige data en processen worden gekeken, alsook naar de juiste implementatie in de nieuwe rapportagestraat.

   Implementatie accounting en reporting systeem

   KlantABN AMRO Bank
   Duur24 maanden
   ConsultantBram Rietveld, Taco Trimbach, Marco Kooistra
   ToolsOneSumX, SQL, ORQA, PowerBI
   TrefwoordenIFRS, Reporting, Testing, General Ledger
   DienstConsulting


    

    

    

   Solid Professionals ondersteunt ABN AMRO Bank bij de implementatie van een nieuw general ledger. Dit nieuwe general ledger vormt een belangrijk fundament om aan huidige en toekomstige rapportagevereisten te kunnen (blijven) voldoen. Het vertalen van accounting en reporting vereisten naar (functionele) requirements, het valideren van opgeleverde deelcomponenten en het testen van de functionaliteit zijn belangrijke taken die onze consultants vervullen. Dit vergt afstemming met een brede groep stakeholders. Het nieuwe systeem wordt op een gecontroleerde en incrementele manier live gebracht, hierdoor kan ABN AMRO Bank opgeleverde deelcomponenten snel en op een veilige manier in gebruik nemen.

   Data Issue Management ING

   KlantING
   Duur16 maanden
   ConsultantMarianne ReussingJeroen Kriele, Diederick Levi
   ToolsPowerBi, MSOffice, Oracle
   TrefwoordenData Quality, Reporting, AnaCredit, CRE, SHS
   DienstConsulting

    

     

    Solid Professionals heeft voor de ING een data issue management opdracht uitgevoerd. Deze opdracht had twee fases, waar de eerste fase het maken van een gecentraliseerd data issue management proces was. Dit resulteerde in een efficiëntieslag in het systematisch verbeteren van datakwaliteit. De tweede fase bestond uit het uitvoerig testen en optimaliseren van dit proces, waar onder meer issue harvesting, prioritering en herallocatie centraal stonden. Deze test en optimalisatiefase ontwikkelde zich tot het oplossen van meerdere issues wat de incompleetheid van data tot onder de vooraf gestelde thresholds voor granulaire rapportage terugdrong.

     

    De consultants van Solid Professionals

    Joemi Willems

    Joemi Willems

    Consultant Finance & Risk

    Wout Kattenpoel

    Consultant Finance & Risk
    Frank Reichardt

    Frank Reichardt

    Consultant Finance & Risk
    Leon Harbers

    Leon Harbers

    Business development consultant
    Leon Aaftink

    Leon Aaftink

    Consultant Finance & Risk

    Meer weten? Neem dan contact op met Marcel van Wersch

    Marcel van Wersch

    Marcel van Wersch

    Partner
    • Staff