Asset Econometrics Connection Day – Tilburg

Op dinsdag 21 november 2017 was Solid Professionals aanwezig op de Asset Econometrics Connection Day in Tilburg. Met een interessante, interactieve case en aansluitend een informele borrel om na te praten en vragen te stellen. Onze consultants namen de studenten mee in de huidige toestand van de markt, hun dagelijkse werkzaamheden en de bedrijfscultuur. Ze vertelden over de uitdagingen waar zij keer op keer voor staan bij het aangaan van nieuwe opdrachten.

Asset Econometrics Connection Day 21 nov 2017Een groep van 15 studenten deden mee aan de case voor Pensioenfonds “Het Goede Leven”:
Enkele reacties over de organisatie en onze case:

“Goede indruk, je wordt gedwongen zelf na te denken.”

“De case had een actueel en leuk onderwerp.”

“Goed doordacht, samenwerking in groepjes was erg leuk en we werden goed geholpen.”

“Leuke case, duidelijke presentatie en leuke goodiebag.”

Case voor Pensioenfonds “Het Goede Leven”

Tijdens de case dagen we teams uit om voor pensioenfonds “Het Goede Leven” te bekijken hoe ze ervoor staan onder veranderende marktomstandigheden. En wat de verwachte ontwikkeling is van de solvabiliteit over de komende x jaar. Om zo een (globaal) advies uit te kunnen brengen over hoe “Het Goede Leven” winstgevend kan blijven. Maar ook advies over hoe het renterisico af te dekken en solvabel te blijven. Elk team geeft aan het einde van de case een korte presentatie van de bevindingen.

Door (legale) trucjes lijken alle verzekeraars er ‘goed’ voor te staan, met solvabiliteitscijfers tussen de 145 en 290%. Met deze case laten we zien waar deze cijfers vandaan komen.  Aan de ene kant staan er verplichtingen en verwachte uitkeringen aan pensionado’s en anderzijds hebben we obligaties en verwachte inkomsten. De waardering van beiden is afhankelijk van de ontwikkeling van de rente. Met Excel kunnen we verschillende scenario’s ontwikkelen en kijken hoe “Het Goede Leven” er dan voor staat. We vragen de teams om pensioenfonds “Het Goede Leven” te adviseren hoe de rentegevoeligheid tegen te gaan, door samen te onderzoeken hoe de solvabiliteit zich ontwikkelt door de tijd wanneer er geen risicomanagement wordt toegepast én wat er tegen gedaan kan worden.

De Finance & Risk Consultants en Recruiters

De workshop werd tijdens de Asset Econometrics Connection Day gegeven door twee van onze consultants Finance & Risk: Michael Pelk en Gideon van den Brink.

MIchael Pelk - Finance & Risk Consultant en aanwezigop de Asset Econometrics Connection DayFoto Gideon van den Brink Consultant Finance & RiskRecruiter Young Professional Programma Judy RoteringSenior Recruitment Consultant Dianne Bos

Meer informatie over onze organisatie of over het Traineeship Finance & Risk van Solid Professionals werd gegeven door onze Recruitment Consultants, Judy Rotering en Dianne Bos.

Wil je bekijken wie wij precies zijn en of wij mogelijkheden hebben die aansluiten op jouw carrière wensen, neem dan gerust contact met ons op!

Bekijk in onze activiteitenagenda bij welke studievereniging of studie we nog meer aanwezig zijn komend jaar!