#4 Kaggle Hackathon

20-06-19 / Viviënne Haring

 

Een tijdje terug was er een Kaggle hackathon bij Solid Professionals. In een eerdere blog vertelden we dat we met een team van consultants

proberen om aardbevingen te voorspellen. Met alle betrokken collega’s zijn we bijeengekomen op het kantoor aan de Maliebaan om aan de Kaggle wedstrijd te werken. Een super leuke manier om met zijn allen met dit project bezig te zijn, veel te leren en elkaar te kunnen helpen.

Kaggle Hackathon bij Solid Professionals

Vrijdagochtend om 8.30 uur ging de Kaggle hackathon van start. Eerst werd er een plan van aanpak opgesteld en werden de taken verdeeld. Een aantal mensen gingen aan de slag met het verrijken van de tabulaire data (zie de blog van vorige week) . De eerste stap was om te onderzoeken welke variabelen veel bijdragen aan de voorspelling en welke minder. Daarna gingen we met behulp van deze variabelen nieuwe voorspellingen maken. Vervolgens gingen we wederom testen of deze nieuwe variabelen bijdroegen aan de voorspelling, enzovoort. Op deze manier probeerden we nieuwe variabelen te bedenken die ook echt iets bijdragen aan het model.

Een andere groep collega’s  hield zich bezig met het verbeteren van onze modellen. Door het tunen van de parameters kunnen de prestaties van een model enorm omhoog gaan. Vooral bij een (recurrent) neural network zijn er heel veel parameters aanwezig die verschillende waardes kunnen bevatten. Het is dus belangrijk om uit te zoeken wat de beste set van parameters is die je in je model stopt.

Aan het einde van de dag was er nog een korte bijeenkomst. Het was een geslaagde dag, waarbij we veel van elkaar hebben geleerd. We zijn een stuk verder gekomen en de inzending die we gedaan hebben heeft ons honderden plekken omhoog gebracht.
Inmiddels is de einduitslag bekend. Van de bijna 5.000 teams zijn we uiteindelijk op de 1.820e plaats geëindigd. Geen slechte score, maar we hadden natuurlijk graag een nog hogere positie gehad. Al met al was een leerzame ervaring om mee te doen, waarbij we een hoop kennis hebben opgedaan die we in de praktijk gaan toepassen.

Naast Viviënne Haring bestaat het team uit: Casper Rutjes, Joanneke Meijer, Lars de Ruiter, Laurens Reulink, Laurens Stronks, Sophie Smits en Marlon Velthorst.

Deel:

Terug naar blogs