Consultants in finance

Consultancy in de financiële functie

De financiële functie is aan het veranderen, dat merkt elke CFO, manager finance, controller of medewerker financiële administratie. Toenemende regeldruk aan de ene kant en innovatieve, technologische mogelijkheden als data science en robotics (RPA) aan de andere zorgen voor continue uitdaging en aanpassingsvermogen. De reguliere werkzaamheden moeten ongestoord doorgaan waardoor je non-stop prioriteiten moet stellen en keuzes moet maken. Daarom is het belangrijk om jouw financiële functie af te stemmen op de strategie en om dit slim en efficiënt in te richten.

Binnen de financiële functie staat de beheersing van juistheid, volledigheid en tijdigheid centraal. Daarnaast wordt verwacht dat deze wendbaar is, een hoge mate van complexiteit absorbeert en waarde toevoegt aan de organisatie.

Wij richten ons op verandervraagstukken voor de financiële functie binnen de financiële sector. We kennen de uitdagingen waar onze partners voor staan en weten wat er nodig is om deze uitdagingen duurzaam het hoofd te bieden.

Inrichting van de financiële functie

In onze visie zijn bij een passende inrichting van de financiële functie de volgende onderdelen belangrijk:

  • Bedrijfsmodel dat wendbaarheid en toegevoegde waarde meebrengt
  • Inrichting van processen en systemen gericht op voldoen aan rapportageverplichtingen
  • Innovatieve technologie voor maximale efficiëntie en toegevoegde waarde
  • Gemotiveerde en gericht opgeleide medewerkers

 

Meer weten over het inrichten van de financiële functie?

Ben je benieuwd naar wat Solid Professionals voor de financiële functie binnen jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Willem van der Heijden. Hij gaat graag met je in gesprek.

Willem van der Heijden

Willem van der Heijden

Associate Partner
  • Staff