#Ontwikkelen

26-02-19 / Inge Brouwer

Of ik een blog wil schrijven over ‘ontwikkelen’, het thema van deze maand en tevens een van de onderwerpen uit ons Great Place to Work onderzoek. Wil ik. Uiteraard. Vier weken, en tientallen andere dingen die toch echt veel belangrijker leken te zijn (en dat misschien soms ook wel waren: vakantie in Mexico, trainen voor mijn eerste marathon, onze Nederlandse schaatshelden zien rijden in Thialf) verder, zit ik op deze uitzonderlijk warme februari dag achter mijn laptop. Ik realiseer me dat ik de afgelopen weken heel veel, best graag, wilde doen.

Het resultaat van het naar voren schuiven van het schrijven van dit stuk is dat ik geheel inspiratieloos naar buiten zit te staren en de letters met de snelheid van de douane op de luchthaven van Atlanta op het scherm komen. Sinds een jaar werk ik bij Solid Professionals. Een jaar waarin ik naar het dak van Afrika liep en meer aan mijn persoonlijke ontwikkeling heb kunnen werken dan in de jaren daarvoor. Soms meer dan me lief was. Ontwikkelen betekent, naast het leren en ontdekken van heel veel leuke nieuwe dingen, helaas ook dat je af en toe keihard je neus stoot en in jezelf de motivatie moet hervinden om weer verder te gaan.

Persoonlijke ontwikkeling

Iedereen wil zich graag ontwikkelen. Op persoonlijk vlak, professioneel vlak of allebei. Een mooie omschrijving van het woord ontwikkelen vind ik de letterlijke uitleg: ‘het ontdoen van je wikkels’. De wikkels die je om je heen hebt gecreëerd om jezelf te beschermen, omdat anderen het van je vragen of om ergens bij te horen. Uiteindelijk draait het erom wie jij echt bent. Ga voor jezelf eens na wat jouw talenten en drijfveren zijn en kijk wat je vanuit die invalshoek kunt doen om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling (en daarmee misschien wel die van anderen)

Ik realiseer me dat hier niet iets kan schrijven en vervolgens weer verder kan gaan met de waan van de dag. Wat betekent deze vraag voor mij? Iets doen met mijn passie voor schrijven en het (eindelijk!) volgen van een yoga opleiding. Zo daar staan ze, zwart op wit, niet meer geheim of alleen bestaand in mijn hoofd. Verwonderd over wat er kan gebeuren als je juist even stilstaat.

En net zoals ik op de luchthaven van Atlanta, door een sprint die ietwat vreemd is voor iemand die voor een marathon traint, nog net op tijd mijn vlucht naar Amsterdam haalde, staat deze blog nog net voor het verstrijken van februari online en neem ik mij in beide gevallen voor dat ik dit nooit meer op deze manier ga doen 😉!

inge-brouwer-gptw-ontwikkelen inge-brouwer-ontwikkelen-gptw

Deel:

Terug naar blogs