De audit society 4.0; de impact van blockchain technologie

05-01-16 / Henk-Jelle Reitsma

Een kennis van mij promoveerde enkele jaren geleden in de natuurkunde. Om een bepaald effect te meten moest hij een installatie bouwen, wat weer alleen kon door een nieuwe techniek te ontwikkelen om verschillende materialen aan elkaar te bevestigen. Na zijn cum laude promotie bleek de ‘bijvangst’ van zijn onderzoek – namelijk de techniek die hij had moeten ontwikkelen om zijn hypothese te toetsen – toe te passen bij bepaalde chirurgische ingrepen. De kans is ondertussen groot dat wanneer je onverhoopt een pen of schroef in je botten moet krijgen deze wordt geplaatst met behulp van een nieuwe methode, gebaseerd op zijn techniek.

Dit verhaal kwam in mij op toen ik mij de afgelopen tijd verdiepte in de blockchain technologie. De afgelopen jaren was Bitcoin vaak onderwerp van gesprek en debat. Nu is het historisch gezien interessant dat er voor het eerst valutasoorten opkomen die los staan van landen of regio’s, maar ondertussen blijkt…

Verder lezen? Download het paper De audit society 4.0; de impact van Blockchain technologie (op werken) in de financiële sector.

 

Deel:

Terug naar kennis