Young Professionals? UITVERKOCHT!

3 June 2019 - Kathelijn Loos,

Wellicht herken je dit wel, er komt een aanbieding voorbij van de smartwatch die je graag wilt hebben. Vervolgens besluit je, vanwege alle drukte overdag, de aankoop in de avond te doen en dan is het horloge uitverkocht. Binnen Solid Professionals bekruipt ons het gevoel dat veel managers druk zijn met de dagelijkse activiteiten en niet de tijd nemen of krijgen om vooruit te kijken. Dan is een situatie zoals hiervoor beschreven, maar dan voor het aantrekken en werven van Young Professionals in september, realiteit.

Het is oogstseizoen. Veel studenten ronden hun masteropleiding af en werken aan de laatste punten en komma’s van de thesis. Voordat zij gaan genieten van een welverdiende vakantie staat de telefoon roodgloeiend van alle partijen die ze een baan bieden.

Onze ervaren recruiters volgen veel studenten al vanaf het moment dat ze op de universiteit zitten. De ene kandidaat nog beter dan de ander. De voorselectie is gemaakt en de afspraken stromen in de agenda’s. Wij zien voldoende mogelijkheden voor deze Young Professionals bij onze klanten. Wanneer wij met onze klanten in gesprek gaan krijgen we echter te horen; ‘september pas aannemen? Dat weet ik nog niet’ of ‘neem tegen die tijd maar weer contact op’.

Tijd om te wachten is er niet. Zelfs nu hebben wij al kandidaten in procedure die een week doorlooptijd te lang vinden. Ze kiezen voor snelheid en tekenen het contract bij de partij die nu bezig is met het aantrekken van jong talent voor het najaar.

Ons advies is dan ook om even uit de dagelijkse drukte te stappen en jezelf de vraag te stellen; ‘’Wat is de komende maanden de behoefte aan jong talent voor mijn afdeling?’’ Wij helpen graag. Want niets vervelender voor jou om in september van onze accountmanagers te moeten horen: Young Professionals? UITVERKOCHT!

Op tijd zijn?

Neem dan contact op met Kathelijn Loos via 030-2400511 of per mail via: kathelijnloos@solidprofessionals.nl

kathelijn-loos-solid-professionals

Kathelijn Loos

Directeur

kathelijnloos@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 52 41 81 71
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

De zoektocht naar ‘het schaap met vijf poten’

Waar in 2020 werkgevers nog voldoende keus hadden uit geschikte nieuwe medewerkers, keerde dat in 2021 volledig om en kregen organisaties te maken met een…

Young Professional Marit over haar opdracht bij ABN AMRO

Marit Hansen rondt deze maand haar traineeship af via het Young Professional Programma van Solid Professionals. Ze vertelt over haar ervaringen op opdracht en de…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Kennis en jarenlange ervaring komen samen in het nieuwe Advanced Professional Programma van Solid Professionals

Solid Professionals heeft een Advanced Professional Programma ontwikkeld. Tim Marsman, Recruitment Consultant, interviewde directeur Kathelijn Loos.

275 Young Professionals: Het talent van de toekomst

Met trots kunnen we zeggen dat de 275e Young Professional is gestart in ons traineeship. In de afgelopen 10 jaar hebben we veel starters aan...

De 5 tips voor een successvolle online onboarding

5 onmisbare tips van onze trainees die zelf zijn gestart vanuit huis.

Mijn eerste opdracht als consultant

Lisanne Stolte is werkzaam als consultant finance & risk bij Solid Professionals. Ze deelt haar ervaringen als...

Young Professionals? UITVERKOCHT!

Het werven van Young Professionals is een kwestie van Timing. Judy legt uit waarom het belangrijk is hier al op tijd op in te spelen.