Project: Solid Professionals helpt ING met procesmanagement vraagstuk

13 January 2021 -

Romy Janssens is consultant bij Solid Professionals en vervult sinds augustus 2019 een functie bij het onderdeel Global Services van ING.

Afdeling

Global services levert Risk en Finance gerelateerde services aan diverse stakeholders. Ik ben werkzaam in de circle STP (Straight-Through Processing) en onderdeel van het Financial Reporting team. We zijn verantwoordelijk voor het aanleveren van de boekhouding aan een groot aantal Business Partners, waaronder tientallen ING locaties over de hele wereld en Group Finance.

Probleem

Mijn team had te maken met grote aantallen handmatig gevulde Excelsheets (UDA’s), veel overwerk tijdens de kwartaalafsluiting en een significant control deficiency vanuit de toezichthouder.

Doel

Het doel is om 50 tot 60% van de huidige werkzaamheden te automatiseren en outsourcen. Hierdoor kunnen de teams in Amsterdam zich focussen op de kwalitatieve aspecten van de producten en services richting de klant en ontstaat er een zogeheten ‘’Centre of Excellence’’.

Werkzaamheden

Naast de maand- en kwartaalafsluiting zijn we bezig met het schrijven van requirements en het testen van de opgeleverde geautomatiseerde memo output door de Tribes. Omdat een groot deel van de werkzaamheden van de maandafsluiting uiteindelijk naar Manila gaat, geven we meerdere dagen per week training aan onze collega’s daar. Doordat de focus ligt op automatisering, sourcing en continue verbetering, is procesmanagement cruciaal. Processen moeten worden gekend, beheerd en verbeterd.

Toekomst

De komende maanden zal ik me naast bovenstaande werkzaamheden bezig gaan houden met het verbeteren van de huidige processen. Ik heb onlangs de Lean Six Sigma Black Belt opleiding afgerond en ga deze opgedane kennis toepassen in de praktijk. Ik geloof dat een combinatie van Accounting/Reporting en Lean écht het verschil maken. Een aantal processen is verouderd en gaat niet meer op de meest efficiënte en effectieve manier. Ik hoop hiermee ook mijn interne ING collega’s mee te krijgen en te zorgen dat zij ook in de toekomst willen blijven verbeteren.

Net als Romy aan de slag als consultant bij Solid Professionals?

Bekijk de vacature!

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Project: Operational Excellence Black Belt

Consultant Marianne Reussing heeft de afdelingen Regulatory Reporting (RR), Data Quality (DQ) en Financial Risk Reporting (FRR) begeleid en geadviseerd over het efficiënter inrichten van…

Project: Solid Professionals helpt ING met procesmanagement vraagstuk

Romy Janssens is consultant bij Solid Professionals en vervult sinds augustus 2019 een functie bij het onderdeel Global Services van ING. Afdeling Global services levert…

Project: Data-gedreven werken op een ORM afdeling

Op welke manieren kan data-gedreven werken de ORM afdeling verder helpen. Diederick Levi, consultant bij Solid Professionals, werkte aan een project en deed onderzoek.

Offshoring: Wat komt er bij kijken?

Marianne Reussing is bezig met een offshoringsvraagstuk voor een klant. In dit blog legt ze uit wat offshoring precies inhoudt en waarom het ene bedrijf...