Interview met young professional Patryk Hogendorf

26 September 2019 -

Kun je wat vertellen over je achtergrond?

Mijn naam is Patryk en ik heb Business IT & Management gestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik heb daarnaast veel commissie- en bestuurswerk gedaan. Nu werk ik bij de ING via Solid Professionals als Operations Engineer bij Market Risk Management.

Hoe ben je bij Solid Professionals terecht gekomen?

Na het afronden van mijn studie, ging ik een tijdje reizen. Toen ik in Australië zat kreeg ik een berichtje van Stijn op LinkedIn, een van de weinige berichtjes die ik echt heb gelezen omdat Stijn de moeite had genomen om het persoonlijk te maken. Ik heb toen aangegeven dat ik geïnteresseerd was en dat Stijn me een berichtje moest sturen als ik weer terug in Nederland was. Eenmaal thuis kreeg ik opnieuw een berichtje. Na een paar afspraken op kantoor kwam de vacature voorbij van mijn huidige functie.

Wat gaf de doorslag om te kiezen voor Solid Professionals?

Vooral de functie die ik nu heb bij de ING. In de tijd dat ik aan het oriënteren was, heb ik veel soorten bedrijven gezien. ING leek mij een fijne werkgever. In eerste instantie twijfelde ik nog wel over de functie door de hoeveelheid technische aspecten, echter werd al snel duidelijk dat het wel meeviel. Het was ook een slimme keuze met oog op de toekomst. In de IT is het namelijk niet verkeerd om een solide technische basis te hebben. Daarnaast trok het mij aan dat het team vrij jong is. We doen regelmatig leuke dingen met collega’s, dat merkte ik tijdens het solliciteren al. Daarnaast wilde ik graag een traineeship doen om mijzelf buiten het reguliere werk ook verder te ontwikkelen. Bij Solid Professionals kon ik kiezen voor beide.

Hoe verliep het contact met Solid Professionals?

Ik heb ter voorbereiding op mijn sollicitatie bij de ING een gesprek op de Maliebaan gehad. Dit was erg nuttig. Ik kreeg veel tips waar ik echt wat aan had. Van te voren had ik niet verwacht dat Solid Professionals mij met de voorbereiding zou helpen. Ik bereid me op een sollicitatie altijd goed voor en sollicitaties gaan mij over het algemeen goed af. Toch vond ik het erg fijn dat ze mij tips hebben gegeven, ook omdat zij ervaringsdeskundigen zijn. Dat was echt een waardevol gesprek.

Kan je iets vertellen over wat je doet in een dag of in een week?

Dat verschilt heel erg. We hebben reguliere werkzaamheden omtrent systemen, zoals het onderhoud ervan en het ontwikkelen van nieuwe features. Daarnaast sparren wij als IT met Risk Officers over wat er beter kan en hoe het beter kan. Het is dus niet alleen maar achter de computer zitten en programmeren, ik heb ook meetings over het groepsproces binnen de ‘squad’, het functioneren van de systemen en zo nu en dan analyseer ik ook data gerelateerd aan onze omgevingen om te kijken of we processen beter kunnen inrichten. Daarnaast heb ik ook een paar eigen projecten. Ik ben bijvoorbeeld nu een lokale database aan het ontwikkelen, die het mogelijk maakt sneller en makkelijker data te verkrijgen. Op dit moment is het opvragen van data een langdurig proces, dit kan een stuk efficiënter. Naast dit project heb ik ook nog een security project lopen omtrent regelgeving binnen de ING. De afwisseling in taken maakt mijn baan heel gevarieerd.

Hoe ervaar je het contact met je talentmanager?

De gesprekken met Lieke zijn voor mij erg waardevol. Ze helpt mij met een plan op te stellen over waar ik over 10 jaar wil zijn. Daarnaast geeft ze mij andere inzichten en helpt ze me wanneer ik vastloop. Ook bespreken we welke trainingen en cursussen het beste passen bij mijn ontwikkeling. Verder heb ik veel gehad aan het bespreken van updates en follow-ups. Deze gesprekken zijn ook een van de redenen waarom ik voor jullie heb gekozen. Dit traineeship draagt echt bij aan mijn ontwikkeling. Ik kan binnen een jaar veel leren, zowel binnen de ING als bij jullie waar ik veel over soft skills leer.

Hoe zou jij het traineeship van Solid Professionals omschrijven aan mensen die het niet kennen?

Ik zou het omschrijven als ondersteuning in je ontwikkeling en begeleiding bij eventuele problemen. Wat voor stappen maak je en wat voor stappen wil je maken? Daarin word je ondersteunt door je talentmanager. Daarnaast het volgen van trainingen in verschillende vakgebieden, zowel IT als finance. En niet te vergeten de leuke dingen, zoals de barbecue, uitjes en borrels.

Aan wie zou je het traineeship aanraden?

Aan medestudenten die niet precies weten wat ze willen. Doordat ik het gesprek met Stijn en Rosa aan ben gegaan, ben ik erachter gekomen wat goed bij mij past. Vervolgens zijn zij gaan kijken naar een geschikte functie. Die match is heel goed gemaakt en ik ben heel blij met de baan die ik nu heb. Het is een groot voordeel dat er goed naar je wordt geluisterd en dat daar een passende match uitkomt. Een mooi begin voor je carrière. En ik zou zeggen, laat je niet ‘afschrikken’ wanneer je geen kennis hebt van de financiële sector. Ik ben ook erg gegroeid in mijn financiële kennis. In het begin kon ik nog vaak denken “waar gaat dit allemaal over”, maar dat ging gelukkig al snel beter.

Heb je nog een leuke ervaring die je zou willen delen over Solid Professionals?

In de trainingsgroep heb ik een paar leuke mensen ontmoet. Wij borrelen nu regelmatig hier bij de ING, ondanks dat ze niet bij mij op de afdeling zitten. We zien elkaar nu sowieso eens in de maand. Heel leuk dat ik af en toe een borreltje met mede young professionals kan doen.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals