Interview met young professional Lianne Oosterop

25 March 2020 - Lianne Oosterop

Lianne Oosterop is young professional in het Young professional programma van Solid Professionals. Ze is werkzaam als AML analist bij ICS.

Hoe ben je bij Solid Professionals terecht gekomen?

Ja dat is iets anders gegaan dan bij de rest. Ik ben hier eigenlijk ingerold doordat ik als werkstudent werkzaam was bij recruitment. Op 1 april was ik klaar met mijn studie en toen werd ik door mijn collega’s al geholpen bij het zoeken naar werk. Ik wilde namelijk wel iets anders gaan doen. Uiteindelijk lukte dat niet, dus bleef ik werkzaam bij Solid Professionals als recruiter. Toen ik in die hoedanigheid op zoek was naar personen voor het traineeship, dacht ik bij mezelf ‘ik zou dit eigenlijk met mijn studieachtergrond, rechten met sociologie, ook kunnen doen’. Zo ben ik hier dus terecht gekomen.

Heb je getwijfeld tussen Solid Professionals en een andere traineeship of baan?

Ik vond het in het begin wel moeilijk om een keuze te maken over wat ik wilde doen na het afronden van mijn studie. Ik vroeg me af of dit nou echt het werk was wat ik mezelf had voorgesteld dat ik zou doen na mijn afstuderen. Ook omdat het natuurlijk via Solid Professionals zou gaan, waar ik ook al langer had gewerkt. Dit maakte dat ik Solid Professionals, maar ook zeker mezelf niet wilde teleurstellen. Uiteindelijk heb ik toch gekozen om het traineeship te volgen en dat bevalt me erg goed.

Bij welke opdrachtgever zit je momenteel? En wat houden je taken in?

Via het traineeship heb ik eerst drie maanden ergens gewerkt, maar daar ben ik gestopt omdat het me niet helemaal beviel. Nu ben ik werkzaam bij International Card Services (ICS) als AML-analist, in het team money laundry. Ik houd me vooral bezig met transaction monitoring. Dit houdt in dat we kijken of er ongebruikelijke transacties worden gedaan door klanten van Mastercard of Visa. Dan ga ik uitzoeken waar die transactie vandaan komt. Hiervoor deed ik CDD, dit is meer gericht op de klant zelf.

Hoe ervaar je het traineeship als eerste baan na je studie?

Ja dat is lastig om nu te zeggen omdat de eerste plek waar ik zat voor mij niet echt optimaal was. Dat vond ik jammer. Ik zie het traineeship over het algemeen wel als goede mogelijkheid om de ruimte te nemen om te kijken wat je echt wilt doen. Maar als je me vraagt hoe het traineeship vanuit Solid Professionals is geregeld, dan is dat wel echt heel positief! Ze hebben me ook goed geholpen om verder te zoeken en iets anders te vinden wat ik leuk vind. Omdat ik iedereen met wie ik werkte al wat beter kende, was het ook wat makkelijker om aan te geven dat ik het minder leuk vond. Ook mijn talentmanager kende ik al best goed, dus dat was erg fijn! De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Hoe ervaar je het trainingsprogramma?

Ik vind het om te beginnen heel interessant. Toen ik bij Solid Professionals werkte als recruiter heb ik ook al een paar trainingen gevolgd. Het enige nadeel aan het trainingsprogramma vind ik dat de trainingen nog erg gericht zijn op finance en risk. Ik doe het traineeship Compliance en dat is net nieuw, waardoor de trainingen hier niet altijd op aan sluiten. Ik denk zelf dat ik wat meer baat zou hebben bij andere trainingen, maar ik denk dat voor andere mensen die vooral bezig zijn met finance, deze trainingen zeker wel relevant zijn.

Wat vind je de meest interessante training?

Trainingen als MBTI, Agile Way of Working en mentale weerbaarheid zijn erg leuk, ik heb zelf ook nog de facultatieve training positief denken gedaan. Omdat ik me daar zelf heel erg in interesseer.

Waar ben je trots op van wat je tot nu toe hebt bereikt?

Ik ben erg blij dat in binnen het traineeship voor mezelf de keuze heb kunnen maken dat ik niet op mijn plek zat. Dit was best moeilijk om te doen.

Meer in het algemeen ben ik denk ik best trots op dat ik deze uitdaging ben aangegaan. Ik had namelijk zelf nooit gedacht dat ik deze stap zou maken. Ik werkte natuurlijk hier wel al als recruiter voor de financiële sector, maar ik had nooit verwacht dat ik het zelf zou gaan doen.

Zou je Solid Professionals aanraden aan anderen?

Ik vind Solid Professionals een open organisatie, die veel belang hecht aan het feit dat iedereen goed op zijn plek zit. Verder biedt Solid Professionals, als je er een traineeship gaat volgen, heel veel mogelijkheden voor jouw verdere carrière. En dan doel ik niet alleen op het feit dat je na je traineeship ergens makkelijk inrolt, maar ook het feit dat Solid Professionals veel flexibiliteit biedt. Ook heb je hier heel veel contacten en nog meer mensen die je echt willen helpen. Dus ik zou het zeker aanraden!

Heb je nog tips voor Solid Professionals of de nieuwe young professionals?

De tip voor Solid Professionals is wat ik eerder noemde over de trainingen. Het zou leuk zijn als er ook meer trainingen komen voor young Professionals in het traineeship Compliance.

Verder voor nieuwe young professionals zou ik zeggen, staar je niet blind op wat je denkt dat je wilt doen, want alles kan nog veranderen!

lianne-oosterop-solid-professionals

Lianne Oosterop

Young ProfessionalDeel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals