Interview met young professional Laura Barbé

7 July 2019 -

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals. Via ons is zij gestart als Business Analyst bij de ING. Hier zit zij specifiek bij de Finance Change organisatie en in de Tribe (afdeling) Data Foundation. Hier deelt zij haar ervaringen met Solid Professionals en vertelt ze over haar opdracht bij ING.

Wat is de reden dat je voor het traineeship data van Solid Professionals hebt gekozen?

Ik heb in eerste instantie voor Solid Professionals gekozen omdat zij een apart (leer)traject hebben voor het begeleiden van de Young Professionals. Ik vond het belangrijk om mij in mijn eerste jaar zo veel mogelijk te ontwikkelen. Het traineeship was daarbij voor mij van ontzettende meerwaarde. Bovendien vind ik het contact en de begeleiding vanaf moment 1 erg prettig. De mensen zijn leuk en ze weten waar ze het over hebben, dus dat gaf ook meteen een vertrouwd gevoel.

Aan wat voor project werk je bij opdrachtgever ING?

Ik werk aan verschillende projecten. Vanuit mijn squad ben ik bezig met het optimaliseren van de Manual Entry Facility (MEF). Daarnaast zijn wij bezig met het bouwen van reporting dashboards en inventariseren deze initiatieven binnen de gehele organisatie. Het doel is om een soort overzichtsdashboard te creëren waarop je kan zien hoe ver we zijn met onze data strategie. Verder heb ik een wat breder project opgepakt vanuit access management. Hier ben ik aan het kijken naar alle applicaties die binnen ons aandachtsgebied vallen en hoe zij regelen dat de juiste gebruikers de juiste data te zien krijgen.

Welke thema’s zijn belangrijk binnen de afdeling? Waar houden jullie je mee bezig?

Data, data, data! En alles wat daarmee te maken heeft.

Welke kansen heb je gekregen binnen ING?

Vanuit ING heb ik de mogelijkheid gekregen om een aantal zeer interessante trainingen te volgen. De meest indrukwekkende daarvan was een cursus Object-Georiënteerd data modelleren met Alec Sharpe. Een wereldbekend iemand op dat vakgebied, en hij kon het ook nog eens duidelijk uitleggen! Verder ben ik ook heel blij met de OFSAA (Oracle Financial Services Analytical Application) training. De trainingen over Happiness en Engagement at Work waren ook erg interessant.

Verder heb ik de mogelijkheid gekregen om aan te sluiten bij een globale groep ‘musketeers’ die zich bezig houden met het verbeteren van de employee engagement binnen ING. Hierbij is er de ruimte om dit zelf te organiseren en in te richten, dus dat is heel fijn. Daarbij heb ik ook de mogelijkheid gekregen om alle ‘musketeers’ in Frankfurt te ontmoeten. Daar hebben wij drie dagen keihard gewerkt aan een jaarplan en dat hebben wij uiteindelijk aan het MT gepresenteerd. Dat was heel gaaf en bijzonder.

Tot slot heb ik de kans om mijn eigen pad en traject te bepalen. Ik merk heel erg dat daar waar ik interesse heb om iets te verkennen, dat daar ook ruimte is om er verder in te duiken en om de samenwerking aan te gaan.

Als je terugkijkt op je tijd bij ING tot nu toe, waar ben je dan trots op?

Ik ben vooral trots op hoe ik in mijn ogen redelijk snel en goed ben mee gaan draaien in de Tribe en in mijn Squad. Verder ben ik trots op het vertrouwen dat ik heb gekregen om zelf dingen op te pakken. Qua momenten was de afronding van een succesvolle data visualisatie hackathon een mooi moment.; het presenteren in Frankfurt; en het geven van een training samen met mijn manager Wesley.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals