Interview met young professional Koen Thijssen

15 April 2020 -

Na het behalen van zijn bachelor Economics en zijn master International Economics, is Koen werkzaam als young professional, via Solid Professionals, bij ABN AMRO. Hier is hij samen met anderen verantwoordelijk voor het naar buiten brengen van jaar- en kwartaalverslagen.

Hoe ben je bij Solid Professionals terecht gekomen?

Via LinkedIn had ik een mailtje van Tim Marsman gekregen met de vraag of ik langs wilde komen. Ik heb toen een afspraak gemaakt met Tim en we hebben vervolgens een heel prettig gesprek gehad. Het was een goed overleg, waarin we elkaar goed begrepen. Het is daardoor allemaal vrij snel gegaan, want binnen een week of twee had ik al een gesprek bij de ABN AMRO. In die tijd werd ik ook benaderd door Yacht, maar zij boden een traineeship van drie jaar aan en dat vond ik te veel. Dus dit eenjarige traineeship van Solid Professionals beviel mij erg goed!

Bij welke opdrachtgever ben je momenteel werkzaam? En wat houd jouw functie precies in?

Momenteel werk ik bij ABN AMRO bij external reporting en consolidatie en dan specifiek in het external reporting team. Mijn functie houdt in dat ik samen met mijn collega’s ervoor zorg dat de jaar- en kwartaalverslagen allemaal naar buiten komen volgens de regulatory compliance. Vervolgens zorgen wij er ook voor dat de lezers het kunnen begrijpen, dus dat de structuur helder is. Het is een soort van stakeholdersmanagement, om ervoor te zorgen dat alle betrokken departementen hun stukken opleveren en dat deze vervolgens optimaal zijn neergezet zodat het de juiste doelgroep bereikt.

Hoe ervaar je het traineeship tot nu toe?

Ik vind het erg leuk en ik vind de begeleiding vanuit Solid Professionals erg fijn. Ik heb namelijk naast mijn manager bij de ABN AMRO, ook nog mijn talentmanager. Dat is erg prettig als je sommige dingen wilt bespreken die je misschien wat minder makkelijk aan je manager vraagt. Zo bereid ik met mijn talentmanager ook bepaalde gesprekken met mijn manager bij ABN AMRO voor. Ik vind deze begeleiding met betrekking tot de relatie met mijn manager erg handig. Het is voor mij dus een voordeel dat je nog jouw eigen talentmanager kan benaderen naast je directe collega’s.

Wat vind je van het trainingsprogramma?

Ik vind de trainingen die worden aangeboden door Solid Professionals erg goed. Deze geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren. Ook leer je er veel dingen die te maken hebben met het begintraject van je carrière, dus dat kan ook erg nuttig zijn!

Tot nu toe heb ik de trainingen Agile Way of Working, Mentale Weerbaarheid, Banking Game en de MBTI gedaan. Hiervan heeft de Mentale Weerbaarheid de meeste indruk op mij gemaakt. Dit omdat het me beter inzicht geeft waaruit ik energie kan halen en waar ik mijn energie aan opmaak.

Mijn enige kanttekening is dat de MBTI-training voor mij niet meer echt relevant was, aangezien ik die al eerder een keer had gevolgd. Het lijkt mij leuk als ik bijvoorbeeld een andere training kon kiezen, in plaats van deze. Dat is dus een kleine tip. Verder ben ik heel positief over het hele trainingsprogramma in het traineeship.

Waar ben je het meest trots op van wat je tot nu toe hebt bereikt?

Ik ben trots op het feit dat ik de balans tussen werk en privé redelijk goed op orde heb, ondanks het feit dat het op dit moment behoorlijk druk is. Die balans vinden, is in het begin zeker even zoeken. Daarom ben ik blij dat ik dit goed voor elkaar heb.

Daarnaast ben ik op dit moment ook trots op het feit dat ik goed kan omgaan met de stress die bij het werk komt kijken. Wel zou ik wat meer stabiliteit willen, bijvoorbeeld door binnen de bank door te stromen of door het krijgen van een vast contract, dit om een stuk zekerheid te creëren.

Heb je een tip voor komende young professionals?

Een tip voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit traineeship is, ga in gesprek met mensen die ermee bezig zijn. Ik vond het zelf heel fijn om met een alumni van het young professional programma van Solid Professionals te praten en naar zijn ervaringen te vragen. Daarnaast is het in mijn ogen belangrijk om bij jezelf na te gaan of je de begeleiding prettig vindt. Sommige mensen vinden dit wel en andere weer niet. Zie de traineeship als een investeringsjaar in jezelf, waar je in je verdere carrière op voort kan bouwen, waar je ook terecht komt.

judy-rotering-talent-manager-solid-professionals

Judy Rotering

Talentmanager

judyrotering@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 12 89 54 29
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals