Interview met young professional Kjeld van Keulen

15 June 2020 -

Kjeld van Keulen heeft in Utrecht de bachelor Economics & Business Economics gevolgd, met een minor in wiskunde. Hierna heeft hij de master Banking & Finance afgerond. Nu is hij werkzaam bij a.s.r. verzekeringen.

Hoe ben je bij Solid Professionals terecht gekomen?

Tijdens het derde jaar van mijn bachelor ben ik via mijn studievereniging bij een inhousedag van Solid Professionals geweest. Daar heb ik uiteraard kennis gemaakt met Solid Professionals als bedrijf, maar specifiek ook met het Young professional programma. Ik heb altijd de intentie gehad om een master te volgen na mijn bachelor, dus de inhousedag had op dat moment voor mij nog niet de meest relevante inhoud om gelijk gebruik van te maken. Toch bleef ik het wel in mijn achterhoofd houden. Allereerst vanwege de zeer prettige sfeer bij Solid Professionals, maar ook omdat het programma in principe alles bood wat ik wilde doen na mijn master.

Vervolgens heb ik tijdens mijn master een afstudeerstage gelopen bij EY op de afdeling Financial Services and Advisory. Gedurende het schrijven van mijn masterscriptie daar, begon het voor mij al snel duidelijk te worden dat dit niet de richting was die ik op wilde. Hierdoor ben ik gaan zoeken naar een andere baan. Toen werd ik benaderd door Tim Marsman met de vraag of ik op gesprek wilde komen om te kijken wat ik wil en wat Solid Professionals mij kan bieden. We hebben een prettig gesprek gehad en zijn eigenlijk meteen opzoek gegaan naar een plek voor mij om te gaan werken. Dat is uiteindelijk a.s.r. verzekeringen geworden.

Heb je getwijfeld tussen het traineeship van Solid Professionals en een andere baan?

Toen ik in mei 2019 was benaderd door Tim, had ik eigenlijk pas net besloten dat ik niet bij EY verder wilde gaan. Het kwam voor mij dus op een heel goed moment om een nieuwe stap te maken. Ik wilde graag een traineeship doen. Dat was voor mij ook een van de redenen waarom ik niet bij EY verder wilde gaan. Het leek me toch fijn om nog een overgangsfase te hebben tussen afstuderen en mijn eerste echte baan. Wel heb ik nog bij een aantal andere bedrijven gesolliciteerd voor een taineeship, maar uiteindelijk had ik daarover te veel twijfels. Ik zou dat alleen maar aannemen om gewoon een baan te hebben in plaats van dat ik die baan ook echt zou willen. Dus getwijfeld over het traineeship van Solid Professionals heb ik niet.

Wat is de reden dat je uiteindelijk voor Solid Professionals hebt gekozen?

Als je mij drie jaar geleden had gevraagd wat voor werk ik zou willen doen, dan komt dat eigenlijk precies neer op mijn huidige werkzaamheden bij a.s.r. Ik doe nu precies wat ik leuk vind. Ik ben heel leergierig, dus ik haal energie uit mijn werkzaamheden als ik constant mijn kennis kan blijven aanvullen. De werkzaamheden bij a.s.r. bieden mij een oneindige bron van kennis. Ik ben nog lang niet klaar met leren en ik heb het nog steeds het gevoel dat ik iedere week nieuwe dingen leer en mezelf blijf ontwikkelen.

Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt. Het is niet zo dat je ergens binnenkomt en dat er gelijk verwacht wordt dat je alles al voor 100% onder de knie hebt. Ik wilde dat mijn eerste baan er een was waar ik precies kan doen wat ik interessant vind en waar ik plezier uit haal. En dat was wat Solid Professionals mij bood en dus nog steeds waarmaakt.

Hoe heb je het recruitmentproces ervaren?

Het gesprek met Tim voelde heel natuurlijk. We hebben anderhalf uur gepraat. Toen was het voor mij al snel duidelijk dat ik door wilde gaan bij Solid Professionals. Uiteindelijk heb ik na drie keer solliciteren een mooi plekje gevonden bij a.s.r. Het proces was het 100% waard.

Wat zijn je werkzaamheden bij a.s.r. verzekeringen?

Ik ben werkzaam op de afdeling Financial riskmanagement en modelbeheer. Het is een relatief kleine afdeling, met acht man. De naam van afdeling geeft al heel goed aan wat wij nou precies doen. We hebben veel verschillende modellen om risico’s te rapporteren. We maken geen beslissingen over wat we precies met de risico’s doen, maar we rapporteren er over. Daarnaast zijn we ook nog heel erg druk met de ontwikkeling van modellen om de risico’s goed te kunnen rapporteren. Ik ben dus verantwoordelijk voor het onderhoud van modellen, het updaten ervan, het ontwikkelen van nieuwe modellen en het valideren van modellen. En eigenlijk alles wat daarmee gepaard gaat.

Hoe ervaar je het trainingsprogramma van Solid Professionals?

Ik vind de trainingen over het algemeen heel nuttig. Zo heb ik heel veel gehad aan de VBA training, aangezien ik dat nog steeds wekelijks gebruik. Ook vond ik de training Positief denken een fantastische training. Daar heb ik niet alleen heel erg van genoten vanwege de leuke avond, maar het gaf mij ook een andere kijk op de wereld. Ik denk persoonlijk dat dat soort dingen naast de hard skills, ook heel erg belangrijk zijn. Ik heb zelfs geprobeerd om trainingen te volgen die normaal gesproken alleen voor tweedejaars worden aangeboden, maar helaas kon dat niet.

Ik ben over het algemeen dus heel erg tevreden over het trainingsprogramma en ik vind het jammer dat het nu in de coronatijd allemaal moeilijker is om door te laten gaan.

Hoe zou jij Solid Professionals omschrijven aan mensen die het niet kennen?

Ik heb ooit tegen iemand gezegd dat Solid Professionals een bedrijf is dat je de mogelijkheid biedt om jezelf te (blijven) ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van hard skills, maar ook op soft skills. Het is een heel prettig bedrijf, met fijne mensen die het beste met je voor hebben en die je duidelijk ook proberen te helpen op de best mogelijke manier. Naar mijn mening is daar ook het hele Young professional programma naar ingericht. Je wordt ondersteunt bij het bouwen aan een goede toekomst voor jezelf. De betrokkenheid van Solid Professionals bij het sollicitatieproces is een goed voorbeeld van deze ondersteuning. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder Solid Professionals niet de leuke baan zou hebben die ik nu heb.

Heb je een tip voor toekomstige YP’s?

Meld je gewoon aan. Het kan geen kwaad om een gesprek te voeren en te kijken waar het je kan brengen en wat Solid Professionals je kan bieden. Ik werd zo goed begeleid dat ik het iedereen aanraad en vooral ook gun.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals