Interview met young professional Helianne Kalff

3 September 2019 -

Wat is je achtergrond qua studie?

Ik heb in Delft werktuigbouwkunde gestudeerd en ik ben afgestudeerd met de specialisatie transporttechnologie en logistiek. Iets totaal anders dan wat ik nu doe. Ik ben wel met mijn afstuderen bezig geweest met een model maken en data verwerken, dus dat heeft raakvlakken met wat ik nu doe. Ik wist al dat ik niet de echte techniek in wilde en dus was ik op zoek naar iets nieuws. Toen kwam ik bij jullie terecht en inmiddels werk ik als Quantitative Risk Analyst bij de ABN AMRO. Dagelijks ben ik bezig met data binnenhalen en dat omvormen naar bruikbare informatie voor modellen. Ik omschrijf het vaak als de hele dag puzzels oplossen. Verder houd ik mij bezig met de kwaliteit van data en hoe we dit kunnen verbeteren.
Ik omschrijf het vaak als de hele dag puzzels oplossen!

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik kreeg van Esther een berichtje op LinkedIn. Zij was een van de weinige die wel een leuk en persoonlijk berichtje stuurde. Ik kreeg meerdere berichten per dag, maar meestal waren dit van die standaard berichtjes. Dit keer overtuigde het berichtje mij om te reageren en zo ben ik er eigenlijk ingerold. Ik had voordat ik een baan ging zoeken eigenlijk ook nog nooit over de financiële sector nagedacht. Maar toen ik me erin ging verdiepen, kwam ik erachter dat de bankenwereld eigenlijk best interessant is. Het is veel meer dan alleen de financiële dingen, het is eigenlijk een groot IT-bedrijf.

Wat zijn de voor-en tegens waardoor je uiteindelijk voor Solid Professionals hebt gekozen?

Ik had wel al in mijn hoofd dat ik graag een traineeship zou willen doen. Dit leek me erg leuk, maar vooral heel nuttig. Wat ik heel prettig vind aan Solid Professionals is dat het best wel klein is. Hierdoor word je echt als persoon gezien. Daarnaast vind ik het heel fijn dat wanneer je aan het afstuderen bent, of net afgestudeerd bent, je wordt geholpen in de keuze: wat nu. Omdat je eigenlijk niet weet wat je wilt en wat er allemaal is, kunnen jullie hierheel goed bij helpen.

Wat vind jij dat Solid Professionals anders maakt dan andere bedrijven in de IT-sector?

Met name de persoonlijke benadering. Bij grote detacheringbureaus gaat het vaak alleen om het geld en niet om de persoon. Ik heb het gevoel dat er bij Solid Professionals echt naar je wordt geluisterd. Dat vind ik ook fijn in de trainingen. Nu ik ook meer achtergrondinformatie heb over Solid Professionals en The Hup weet ik dat de mensen die hier werken ook echt iets willen doen voor het bedrijf.

Hoe zou je het traineeship omschrijven aan mensen die ons niet kennen?

Ik omschrijf het meestal als een soort hulp die ik krijg bij het leren werken. De meeste mensen komen recht uit de studiebanken en beginnen dan met werken, maar in een bedrijf werken is natuurlijk heel anders dan studeren. Ik vind de gesprekken met Lieke erg waardevol. In deze gesprekken begeleidt zij mij, als externe partij, door de eerste fase van je loopbaan heen. Zij ziet dingen die ik niet zie, omdat ik teveel in het bedrijf zit. Het andere aspect betreft de trainingen. Wat ik hier leuk aan vind is dat je met een groep van 12 mensen zit, die allemaal net zijn begonnen met een nieuwe baan. Deze banen zijn allemaal wel ongeveer gelijk, maar ook weer anders omdat het bij een ander bedrijf is. Daarmee zit je in een soort klasje waar je informatie mee uit kan wisselen over de ervaringen die iedereen opdoet tijdens het werken. Hierdoor kan je van elkaar leren. Ook leer je van de specifieke onderwerpen van de trainingen. Het zijn wel algemene trainingen maar deze zullen niet snel bij een normale baan worden aangeboden, terwijl deze wel heel nuttig zijn voor als je net in het bedrijfsleven zit. Ik heb nog niet heel veel trainingen gehad, maar ik vond de training stakeholdermanagement heel interessant. Zo leerden we over de verschillende strategieën die je kan toepassen tijdens uitdagende discussies op je werk. Deze training gaf meer inzicht in het denkproces van mijn omgeving, maar ook van mezelf.

Kan jij benoemen wat je het meest waardevol vind aan de begeleiding van je talentmanager Lieke?

Het meest waardevol vind ik hier aan dat een onafhankelijke partij met een frisse blik naar je werk kijkt. Zij stelt vragen zoals: “Waarom wil je dit dan doen?”. Dus iemand die weet wat er in het hoofd van beginners om kan gaan, zonder dat ze dat zelf weten.

Je bent nu vier maanden op weg. Zie je al een beetje resultaten in je ontwikkeling?

Zeker, ook gewoon aan mezelf. In het begin ben je onzeker. Ik kwam ook terecht in een reorganisatie. Het was wat chaotisch maar inmiddels heb ik mijn plek gevonden  en durf ik ook mijn mond open te trekken as ik het ergens wel of niet mee eens ben. Ik wist natuurlijk heel weinig van de financiële wereld. Daar heb ik inmiddels heel veel over geleerd. Daar maak je gaandeweg kennis mee door je werk. Ik heb ook geleerd hoe je omgaat met collega’s. Niet elke collega is jouw ideale persoon en hoe ga je daar mee om? Ik heb ook geleerd om met ‘onbekenden’ om te gaan. Normaal ben ik een persoon die de kat uit de boom kijkt. Ik heb nu meer geleerd om dingen gewoon te zeggen in plaats van te wachten tot iemand het vraagt.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals