Interview met young professional Carlo Heijink

9 April 2020 -

Na zijn studie Psychologie is Carlo via Young Professionals terecht gekomen bij creditcardmaatschappij International Card Services. Hier is hij werkzaam als CDD analist. Hij houdt zich bezig met transacties van klanten, met name gericht op witwassen en de financiering van terrorisme. 

Hoe ben je bij Solid Professionals terecht gekomen?

Vorig jaar rond de zomer was ik werkzoekende. Ik werkte toen namelijk nog als recruitment consultant in Amsterdam voor een kleine partij. Maar ik was toch op zoek naar wat meer uitdaging. In de krant las ik van alles over witwassen en grote fraudezaken en dit zijn onderwerpen die me erg aanspreken. Zo ben ik eigenlijk op de functie CDD analist gekomen! Vervolgens heb ik een sollicitatiebrief gestuurd naar Solid Professionals, daar is toen vrij snel op gereageerd door Tim Marsman. Na mijn gesprekken met Tim en Kathelijn over het Compliance programma is het balletje snel gaan rollen. Dit kwam ook door de klik die meteen aanwezig was, het voelde gewoon goed!

Wat is je huidige functie en wat houdt dit in?  

Ik werk bij International Card Services (ICS). Dit bedrijf is waarschijnlijk bij veel mensen nog niet bekend. Het is een creditcardmaatschappij die dus onder andere Visa en Mastercard uitgeeft in Nederland. Dit doen we voor commerciële partijen (Bijenkorf en ANWB) en ABN AMRO. Het is een financiële partij met veel internationale klanten. Zelf werk ik op de afdeling CDD, waar ik werkzaam ben als analist. In wezen, zijn we vooral bezig met kijken wat onze klanten doen in transacties, met name gericht op witwassen of het financieren van terrorisme. Dus echt gericht vanuit de wetgeving. Ik was in de beginperiode heel blij met de inwerking die ik heb gehad. Hierdoor kon ik al vrij snel alleen klanten helpen en dossiers afsluiten.

Hoe vind je het traineeship en het trainingsprogramma tot nu toe? 

Er zitten meerdere kanten aan. De positieve kanten vind ik vooral de feedback die je kan krijgen, het feit dat het altijd duidelijk is wat je te wachten staat en wat de doorgroeimogelijkheden zijn. Een kleine kritische noot is dan wel dat sommige trainingen niet aansluiten op het werk wat ik doe. Dit komt omdat die meeste trainingen voor young professionals nog binnen finance zijn en ik zit echt meer op de analyse kant. Dus sommige trainingen waren voor mij wat minder relevant, maar alsnog waardevol om te horen hoe andere young professionals hun werkomgeving en leerproces ervaren!

Wat vond je de meest interessante training? 

Zelf vond ik de training Stakeholdermanagement erg interessant. Dit omdat het voor elk bedrijf wel relevant is om te weten. Deze training zou ik dan ook zeker aanraden.

Zou je het programma en Solid Professionals aanraden aan vrienden en familie?

Ik zou Solid Professionals zeker aanraden. Het is een heel sociaal bedrijf met veel borrels en barbecues. Verder is het ook meteen duidelijk wat je verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden zijn. De communicatie is heel helder vanaf het begin. Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd. Dus dat voelde persoonlijk heel goed.

judy-rotering-talent-manager-solid-professionals

Judy Rotering

Talentmanager

judyrotering@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 12 89 54 29
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals