Drie jaar op rij in top 10 Best Workplaces!

30 March 2020 - Anouk Benders

Bij Solid Professionals vinden we goed werkgeverschap heel belangrijk. Daarom doen we alweer voor de derde keer mee aan het Great Place To Work onderzoek. Het doel van dit onderzoek is om je organisatie ieder jaar een stukje beter te maken voor de werknemers. Great Place to Work brengt ieder jaar een lijst uit van de beste werkgevers van Nederland, waarop wij nu drie keer op rij in de top 10 zijn geëindigd. Iets waar we trots op te zijn!

Steeds een beetje beter

Great Place to Work kijkt vanuit twee perspectieven naar een organisatie: vanuit de medewerkers en vanuit de werkgever. We beschrijven onze organisatiecultuur in de zogenoemde culture audit en toetsen de mening van alle werknemers door middel van een uitgebreide enquête. Het belangrijkste aspect waar het onderzoek naar kijkt is vertrouwen: hebben medewerkers vertrouwen in de mensen waarvoor zij werken en creëert de werkgever een omgeving van vertrouwen, waardoor mensen het beste uit zichzelf kunnen halen? Vanuit het onderzoek kijken wij zelf nog: hoe kan dit beter, zodat we een nog betere werkgever kunnen worden?

Na afloop van het onderzoek gaan wij altijd in gesprek met alle medewerkers in de zogeheten dialoogsessies. Samen met collega’s uit verschillende afdelingen en lagen van de organisatie gaan we in gesprek over allerlei thema’s. We stimuleren iedereen om eerlijk te zijn en alles te zeggen wat er in je opkomt. Zo zijn we naar aanleiding van de uitkomsten afgelopen jaar druk bezig geweest met het opnieuw vormgeven van het trainingsprogramma van het Young Professional Programma en hebben we een onboardingstool geïmplementeerd voor nieuwe collega’s.

Vertrouwen

Het onderling vertrouwen is bij Solid Professionals erg sterk. Het vertrouwen krijgen om je werk zo vorm te geven zoals je dat zelf wilt, zowel inhoudelijk als praktisch. Zelf richting kunnen geven aan je ontwikkeling. Deze sfeer maakt onze organisatie echt uniek. Dat blijkt ook uit ons GPTW team. Het team bestaat enkel uit mensen die minder dan twee jaar bij Solid Professionals werken. Een groot blijk van vertrouwen dat wij de uitdaging van dit grote project aan mochten gaan met zijn vijven.

Inmiddels hebben we ook de input van alle medewerkers weer opgehaald en gaan we weer aan de slag met nieuwe actiepunten en verbeteringen. Binnenkort dragen wij als team het stokje over aan het volgende team. Hopelijk kunnen we volgend jaar rond deze tijd wederom vieren dat we een plekje in de top 10 beste werkgevers van Nederland hebben bemachtigd!

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Gezamenlijke kennis is kracht

Vorige keer kon je al kennismaken met Jeroen van der Sluis, nieuwe directeur van Solid Professionals Consulting. Hij begon zijn carrière als Business Process Management Consultant en deed in…

Voormalig bankier Jeroen van der Sluis klaar voor nieuwe uitdaging (deel 1)

Laat een kind een bankier of een zakenman tekenen en de kans is groot dat je een tekening van iemand in een deftig pak krijgt….

Solid Professionals is FD Gazellen 2020

Hoera! Solid Professionals is voor de zesde keer één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Daarmee ...

Solid Professionals neemt Hermes Partners over

Vanaf 1 september gaat onze zusterorganisatie Hermes | Partners, verder onder de vlag van Solid Professionals.

Solid Professionals is voor de derde keer een Best Workplace!

Solid Professionals mag zich voor de derde keer een Great Place to Work noemen! Geëindigd op de vijfde plek! Lees hier meer!

Drie jaar op rij in top 10 Best Workplaces!

Bij Solid Professionals vinden we goed werkgeverschap heel belangrijk. Daarom doen we alweer voor de derde keer mee aan het Great Place To Work onderzoek….

AI consultancy Solid Professionals overgenomen door Amsterdam Data Collective

Amsterdam Data Collective en Solid Professionals slaan handen ineen om data science ambities nog sneller te realiseren.

Solid Professionals Maliebaanloop een groot succes!

Dit jaar waren wij trotse hoofdsponsor van de Maliebaanloop in Utrecht.

Solid Professionals is FD Gazelle 2019

Solid Professionals is alweer voor de vijfde keer één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Solid Professionals opent vestiging in Frankfurt

Per augustus hebben we een vestiging in Frankfurt. Lees hier waarom we het avontuur juist in die stad aan willen gaan!

#1 Team van Solid Professionals voorspelt aardbevingen in Kaggle Competition

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

We zijn Great Place To Work Certified 2019!

Solid Professionals heeft voor het tweede jaar op rij de Best Workplace certificering!

In het nieuws – Nederlands Dagblad

Frans Tijssen (Nederlands Dagblad) schreef een column over onze deelname aan het programma BNR in Bedrijf - over cultuurbehoud bij groei van de organisatie.

In het nieuws – BNR In Bedrijf

BNR in Bedrijf was in januari 2019 te gast aan onze keukentafel. Partner Marcel van Wersch sprak over cultuurbehoud bij groei van de organisatie. #InBedrijf

Projectteam Great Place To Work van start!

Waarom Marco Koostra, Consultant Finance & Risk, besloot te "solliciteren" op de functie van crewmember Projectteam GPTW! #Topwerkgeverschap!