De eerste maand van Young Professional Daan

7 July 2020 - Daan Bouwman,

Daan Bouwman is in april gestart als Development Engineer bij de ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hieronder zijn ervaringen en hoe de eerste maand van Daan was.

Hoe ging het online sollicitatieproces?

We hadden een erg fijn kennismakingsgesprek bij jullie op kantoor in maart (toen mocht het nog). Jullie waren heel open en heel duidelijk over wat we aan elkaar hadden. Dat vond ik heel prettig. Vanaf toen was het eigenlijk meteen het moment dat de sollicitatie procedure online moest plaatsvinden vanwege corona. Dat vond ik wel spannend, maar achteraf gezien vond ik het best wel prettig. Verder was het heel informeel en kreeg ik vriendelijke mensen te spreken.

Heb je wel het gevoel dat je de juiste afweging kon maken, ondanks dat alles online verliep?

Normaal als je gaat solliciteren dan loop je een gebouw binnen en zie je hoe iets ingericht is en zie je de bedrijfscultuur. Dat is onbewust wel heel belangrijk om een beeld te scheppen van waar je gaat werken. Dat miste ik wel. Zij waren nog bereid om een digitale rondleiding te geven door het gebouw. Dat was heel vriendelijk dat ze daar zelf mee kwamen. Ik had vijf mensen gesproken van het team en daar had ik allemaal een goede klik mee, dus dat voelde goed. Toen heeft Stijn van Solid Professionals ook nog wat verteld over hoe hij de sfeer ervaart als hij daar is. Dat zorgde ervoor dat ik wel voldoende beeld had, maar het blijft toch lastig aan een digitale sollicitatie. Je mist gewoon een hele hoop indrukken.

Hoe ging het inwerken?

Het is soms wel even vreemd. Ik begon tijdens het begin van de hele lockdown. Ik denk dat het toen nog niet zo duidelijk was dat iedereen voor een lange tijd zou gaan thuiswerken. Soms was er daardoor wel wat onduidelijkheid, omdat niemand wist hoe we dit aan moesten pakken. Er waren namelijk nog geen procedures voor. Dus het was nog even puzzelen hoe ik kon starten.

Als je ergens begint ben je altijd afhankelijk van anderen en dat is in deze situatie extra moeilijk. Thuis ingewerkt worden is toch erg anders. Op kantoor loop je naar mensen toe en dan is de drempel niet zo hoog om een vraag te stellen. Nu moet je echt bellen. Gelukkig is iedereen in mijn team erg behulpzaam. Verder heb ik een mentor programma. Ik ben gekoppeld aan een aantal collega’s en nu krijg ik steeds uitleg van deze collega’s over een bepaald onderwerp. Dan ga ik meekijken en kan ik vragen stellen. Ik heb nu elke dag het idee dat iets leer.

Hoe heb jij je collega’s leren kennen?

Wij hebben iedere dag een dagstart, waar we even met elkaar praten. Daar ben ik eerst bij aangesloten. Vervolgens heb ik met iedereen uit mijn team een kennismakingsgesprek gevoerd telefonisch of via Microsoft Teams. Gaande weg gaat het eigenlijk heel soepel, omdat je steeds meer mensen nodig hebt. Je neemt contact op met verschillende persoon en zo spreek je langzaam iedereen. Soms gaat het moeizaam, want je moet echt een meeting inplannen met iedereen. Je kan niet kijken of iemand druk is  of er even langslopen. Normaal gesproken gaan mensen in hun lunchpauze even wandelen en dan haak je even aan, of je ziet je collega’s bij het koffiezetapparaat. Dan rol je automatisch het team in. Je moet nu gewoon echt iets afspreken en dat is wel vreemd. Het is belangrijk om hier proactief in te zijn. Daar had ik vooraf nog niet echt over nagedacht. Het lijkt me wel leuk om mijn collega’s in het echt te zien. Dat wordt denk ik heel raar, ik heb namelijk alleen hun gezicht gezien. Maar ik kijk best wel naar uit naar dat moment!

Hoe ervaar je het traineeship tot nu toe?

Ik heb mijn training gehad over stakeholdermanagement. Deze ging ook via Microsoft teams, dat vond ik wel spannend. De training was erg leerzaam en leuk! Onder de omstandigheden was het goed opgelost. Het was leuk dat we in break-out groepjes werkten. Zo konden we in kleinere groepjes af en toe dingen bespreken. Als je in een klein groepje zit is het interactief en ga je het gesprek aan. Het was goed uitgedacht, werkte goed en was interessant! Je mist alleen toch soms wel de dynamiek van de groep, omdat iedereen op mute staat. Daarnaast heb ik veel contact met mijn talentmanager. Dit vind ik erg fijn, ik kan namelijk altijd terecht bij hem voor vragen en tips.

Heb je nog tips voor nieuwe starters?

Pro-actief zijn is heel belangrijk in deze tijd. Vraag alles wat je wil weten. Ik voel me soms ook wel bezwaard om iedereen altijd maar aan zijn mouw te trekken voor alles, maar dat is wel de enige manier dat je iets leert. Ik heb ook nog geen een keer een negatieve reactie gehad. Iedereen wil helpen en is super behulpzaam. Je moet wel zelf naar ze toestappen, want zij weten niet dat jij daar zit met je vraag!

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals