Online solliciteren

3 juni, 2020 - Anouk Benders,
Louise Ritsma start per 1 juli als Young Professional bij Solid Professionals en gaat bij ABN AMRO aan de slag. Daarmee is ze de eerste trainee die het sollicitatieproces geheel online heeft doorlopen. Haar reactie is positief. Louise en haar manager Elsbeth Blonk delen hun mening en ervaring.

Hoe kijk je terug op de sollicitatieprocedure?

Elsbeth: Achteraf gezien is de online procedure goed verlopen. Wel was het spannend de stap te nemen om de ‘live’ ontmoeting helemaal los te laten bij het aannemen van een medewerker.

Louise: Ik heb de gehele sollicitatieprocedure als heel prettig ervaren. Uiteindelijk vond ik het solliciteren online misschien wel eenvoudiger dan in real life.

Waar komt dat door?

Louise: Ik vond het een groot voordeel dat ik geen reistijd had. In mijn geval scheelde dit toch een aantal treinreizen naar Amsterdam en Utrecht. Een ander voordeel is dat ik een A4'tje met vragen gemakkelijk naast mij neer kon leggen en aantekeningen kon maken. Tevens heb ik het idee dat er minder focus wordt gelegd op je houding tijdens het gesprek, waardoor ik meer ontspannen was. 

Had je extra spanning omdat het gesprek online zou plaatsvinden?

Louise: Ja, maar de begeleiding vanuit Solid Professionals was uitstekend. Ik had voorafgaand aan het echte sollicitatiegesprek met ABN AMRO al twee keer via Microsoft Teams met een recruiter en een talentmanager van Solid Professionals gesproken. Dit zorgde ervoor dat de spanning omtrent het ‘video solliciteren’ al een stuk minder was.

Bij het gesprek was ook een talentmanager van Solid Professionals aanwezig. Hoe heb je dat ervaren?

Louise: Klopt, dat was erg prettig. Je kunt op die manier heel concreet samen bespreken hoe het gesprek gegaan is.

Welke belemmeringen zag je voorafgaand aan het gesprek?

Louise: Een van de grootste belemmeringen vond ik dat je door het online solliciteren niet op het kantoor van je toekomstige werkgever komt. Hierdoor heb je geen idee hoe het kantoor eruitziet en hoe de sfeer is, terwijl dat minstens net zo belangrijk is als de functie waarop je solliciteert.

Elsbeth: Vooral de traditionele eerste indruk duurt even langer. Achteraf denk ik dat dat positief is. Je neemt langer de tijd om goed naar een kandidaat te luisteren en meer objectief te beoordelen of iemand goed in het team past.

Wat wil je mensen meegeven die bij een online procedure betrokken zijn?

Louise:

  1. Schrijf vragen en belangrijke steekwoorden op en leg ze naast je op tafel. Dit geldt ook voor je cv. Je kunt hier dan makkelijk op terugvallen.
  2. Stel vragen over de sfeer en de cultuur. In mijn ogen is het, naast de inhoud van de functie, belangrijk om te weten of ook de omgeving bij je past.
Elsbeth: Gewoon proberen! Uiteindelijk weet je na 1 of meer videogesprekken, liefst ook met wat teamgenoten, best wel of er een goede klik is.