Interview met young professional Koen Thijssen

15 april, 2020 -

Na het behalen van zijn bachelor Economics en zijn master International Economics, is Koen werkzaam als young professional, via Solid Professionals, bij ABN AMRO. Hier is hij samen met anderen verantwoordelijk voor het naar buiten brengen van jaar- en kwartaalverslagen.

Hoe ben je bij Solid Professionals terecht gekomen?

Via LinkedIn had ik een mailtje van Tim Marsman gekregen met de vraag of ik langs wilde komen. Ik heb toen een afspraak gemaakt met Tim en we hebben vervolgens een heel prettig gesprek gehad. Het was een goed overleg, waarin we elkaar goed begrepen. Het is daardoor allemaal vrij snel gegaan, want binnen een week of twee had ik al een gesprek bij de ABN AMRO. In die tijd werd ik ook benaderd door Yacht, maar zij boden een traineeship van drie jaar aan en dat vond ik te veel. Dus dit eenjarige traineeship van Solid Professionals beviel mij erg goed!

Bij welke opdrachtgever ben je momenteel werkzaam? En wat houd jouw functie precies in?

Momenteel werk ik bij ABN AMRO bij external reporting en consolidatie en dan specifiek in het external reporting team. Mijn functie houdt in dat ik samen met mijn collega’s ervoor zorg dat de jaar- en kwartaalverslagen allemaal naar buiten komen volgens de regulatory compliance. Vervolgens zorgen wij er ook voor dat de lezers het kunnen begrijpen, dus dat de structuur helder is. Het is een soort van stakeholdersmanagement, om ervoor te zorgen dat alle betrokken departementen hun stukken opleveren en dat deze vervolgens optimaal zijn neergezet zodat het de juiste doelgroep bereikt. 

Hoe ervaar je het traineeship tot nu toe?

Ik vind het erg leuk en ik vind de begeleiding vanuit Solid Professionals erg fijn. Ik heb namelijk naast mijn manager bij de ABN AMRO, ook nog mijn talentmanager. Dat is erg prettig als je sommige dingen wilt bespreken die je misschien wat minder makkelijk aan je manager vraagt. Zo bereid ik met mijn talentmanager ook bepaalde gesprekken met mijn manager bij ABN AMRO voor. Ik vind deze begeleiding met betrekking tot de relatie met mijn manager erg handig. Het is voor mij dus een voordeel dat je nog jouw eigen talentmanager kan benaderen naast je directe collega’s.

Wat vind je van het trainingsprogramma?

Ik vind de trainingen die worden aangeboden door Solid Professionals erg goed. Deze geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren. Ook leer je er veel dingen die te maken hebben met het begintraject van je carrière, dus dat kan ook erg nuttig zijn!

Tot nu toe heb ik de trainingen Agile Way of Working, Mentale Weerbaarheid, Banking Game en de MBTI gedaan. Hiervan heeft de Mentale Weerbaarheid de meeste indruk op mij gemaakt. Dit omdat het me beter inzicht geeft waaruit ik energie kan halen en waar ik mijn energie aan opmaak.

Mijn enige kanttekening is dat de MBTI-training voor mij niet meer echt relevant was, aangezien ik die al eerder een keer had gevolgd. Het lijkt mij leuk als ik bijvoorbeeld een andere training kon kiezen, in plaats van deze. Dat is dus een kleine tip. Verder ben ik heel positief over het hele trainingsprogramma in het traineeship.

Waar ben je het meest trots op van wat je tot nu toe hebt bereikt? 

Ik ben trots op het feit dat ik de balans tussen werk en privé redelijk goed op orde heb, ondanks het feit dat het op dit moment behoorlijk druk is. Die balans vinden, is in het begin zeker even zoeken. Daarom ben ik blij dat ik dit goed voor elkaar heb.

Daarnaast ben ik op dit moment ook trots op het feit dat ik goed kan omgaan met de stress die bij het werk komt kijken. Wel zou ik wat meer stabiliteit willen, bijvoorbeeld door binnen de bank door te stromen of door het krijgen van een vast contract, dit om een stuk zekerheid te creëren.

Heb je een tip voor komende young professionals?

Een tip voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit traineeship is, ga in gesprek met mensen die ermee bezig zijn. Ik vond het zelf heel fijn om met een alumni van het young professional programma van Solid Professionals te praten en naar zijn ervaringen te vragen. Daarnaast is het in mijn ogen belangrijk om bij jezelf na te gaan of je de begeleiding prettig vindt. Sommige mensen vinden dit wel en andere weer niet. Zie de traineeship als een investeringsjaar in jezelf, waar je in je verdere carrière op voort kan bouwen, waar je ook terecht komt.