Interview met young professional Kjeld van Keulen

15 juni, 2020 -

Kjeld van Keulen heeft in Utrecht de bachelor Economics & Business Economics gevolgd, met een minor in wiskunde. Hierna heeft hij de master Banking & Finance afgerond. Nu is hij werkzaam bij a.s.r. verzekeringen.

Hoe ben je bij Solid Professionals terecht gekomen? 

Tijdens het derde jaar van mijn bachelor ben ik via mijn studievereniging bij een inhousedag van Solid Professionals geweest. Daar heb ik uiteraard kennis gemaakt met Solid Professionals als bedrijf, maar specifiek ook met het Young professional programma. Ik heb altijd de intentie gehad om een master te volgen na mijn bachelor, dus de inhousedag had op dat moment voor mij nog niet de meest relevante inhoud om gelijk gebruik van te maken. Toch bleef ik het wel in mijn achterhoofd houden. Allereerst vanwege de zeer prettige sfeer bij Solid Professionals, maar ook omdat het programma in principe alles bood wat ik wilde doen na mijn master. 

Vervolgens heb ik tijdens mijn master een afstudeerstage gelopen bij EY op de afdeling Financial Services and Advisory. Gedurende het schrijven van mijn masterscriptie daar, begon het voor mij al snel duidelijk te worden dat dit niet de richting was die ik op wilde. Hierdoor ben ik gaan zoeken naar een andere baan. Toen werd ik benaderd door Tim Marsman met de vraag of ik op gesprek wilde komen om te kijken wat ik wil en wat Solid Professionals mij kan bieden. We hebben een prettig gesprek gehad en zijn eigenlijk meteen opzoek gegaan naar een plek voor mij om te gaan werken. Dat is uiteindelijk a.s.r. verzekeringen geworden. 


Heb je getwijfeld tussen het traineeship van Solid Professionals en een andere baan?

Toen ik in mei 2019 was benaderd door Tim, had ik eigenlijk pas net besloten dat ik niet bij EY verder wilde gaan. Het kwam voor mij dus op een heel goed moment om een nieuwe stap te maken. Ik wilde graag een traineeship doen. Dat was voor mij ook een van de redenen waarom ik niet bij EY verder wilde gaan. Het leek me toch fijn om nog een overgangsfase te hebben tussen afstuderen en mijn eerste echte baan. Wel heb ik nog bij een aantal andere bedrijven gesolliciteerd voor een taineeship, maar uiteindelijk had ik daarover te veel twijfels. Ik zou dat alleen maar aannemen om gewoon een baan te hebben in plaats van dat ik die baan ook echt zou willen. Dus getwijfeld over het traineeship van Solid Professionals heb ik niet.

Wat is de reden dat je uiteindelijk voor Solid Professionals hebt gekozen?

Als je mij drie jaar geleden had gevraagd wat voor werk ik zou willen doen, dan komt dat eigenlijk precies neer op mijn huidige werkzaamheden bij a.s.r. Ik doe nu precies wat ik leuk vind. Ik ben heel leergierig, dus ik haal energie uit mijn werkzaamheden als ik constant mijn kennis kan blijven aanvullen. De werkzaamheden bij a.s.r. bieden mij een oneindige bron van kennis. Ik ben nog lang niet klaar met leren en ik heb het nog steeds het gevoel dat ik iedere week nieuwe dingen leer en mezelf blijf ontwikkelen. 

Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt. Het is niet zo dat je ergens binnenkomt en dat er gelijk verwacht wordt dat je alles al voor 100% onder de knie hebt. Ik wilde dat mijn eerste baan er een was waar ik precies kan doen wat ik interessant vind en waar ik plezier uit haal. En dat was wat Solid Professionals mij bood en dus nog steeds waarmaakt. 

Hoe heb je het recruitmentproces ervaren?

Het gesprek met Tim voelde heel natuurlijk. We hebben anderhalf uur gepraat. Toen was het voor mij al snel duidelijk dat ik door wilde gaan bij Solid Professionals. Uiteindelijk heb ik na drie keer solliciteren een mooi plekje gevonden bij a.s.r. Het proces was het 100% waard. 

Wat zijn je werkzaamheden bij a.s.r. verzekeringen?

Ik ben werkzaam op de afdeling Financial riskmanagement en modelbeheer. Het is een relatief kleine afdeling, met acht man. De naam van afdeling geeft al heel goed aan wat wij nou precies doen. We hebben veel verschillende modellen om risico’s te rapporteren. We maken geen beslissingen over wat we precies met de risico’s doen, maar we rapporteren er over. Daarnaast zijn we ook nog heel erg druk met de ontwikkeling van modellen om de risico’s goed te kunnen rapporteren. Ik ben dus verantwoordelijk voor het onderhoud van modellen, het updaten ervan, het ontwikkelen van nieuwe modellen en het valideren van modellen. En eigenlijk alles wat daarmee gepaard gaat. 

Hoe ervaar je het trainingsprogramma van Solid Professionals? 

Ik vind de trainingen over het algemeen heel nuttig. Zo heb ik heel veel gehad aan de VBA training, aangezien ik dat nog steeds wekelijks gebruik. Ook vond ik de training Positief denken een fantastische training. Daar heb ik niet alleen heel erg van genoten vanwege de leuke avond, maar het gaf mij ook een andere kijk op de wereld. Ik denk persoonlijk dat dat soort dingen naast de hard skills, ook heel erg belangrijk zijn. Ik heb zelfs geprobeerd om trainingen te volgen die normaal gesproken alleen voor tweedejaars worden aangeboden, maar helaas kon dat niet.

Ik ben over het algemeen dus heel erg tevreden over het trainingsprogramma en ik vind het jammer dat het nu in de coronatijd allemaal moeilijker is om door te laten gaan. 

Hoe zou jij Solid Professionals omschrijven aan mensen die het niet kennen? 

Ik heb ooit tegen iemand gezegd dat Solid Professionals een bedrijf is dat je de mogelijkheid biedt om jezelf te (blijven) ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van hard skills, maar ook op soft skills. Het is een heel prettig bedrijf, met fijne mensen die het beste met je voor hebben en die je duidelijk ook proberen te helpen op de best mogelijke manier. Naar mijn mening is daar ook het hele Young professional programma naar ingericht. Je wordt ondersteunt bij het bouwen aan een goede toekomst voor jezelf. De betrokkenheid van Solid Professionals bij het sollicitatieproces is een goed voorbeeld van deze ondersteuning. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder Solid Professionals niet de leuke baan zou hebben die ik nu heb.  

Heb je een tip voor toekomstige YP’s?

Meld je gewoon aan. Het kan geen kwaad om een gesprek te voeren en te kijken waar het je kan brengen en wat Solid Professionals je kan bieden. Ik werd zo goed begeleid dat ik het iedereen aanraad en vooral ook gun.