7 tips voor thuis werken - en de avond daarna

30 maart, 2020 -

Terwijl ik deze blog schrijf, bedenk ik dat ik al bijna 2 weken thuis aan het werk ben. Het voelt al lang, maar tegelijkertijd weet ik dat het nog wel even zal duren. Soms heb ik het daar moeilijk mee. Daarom deel ik vandaag een aantal tips die ervoor zorgen dat het leuk blijft om thuis te werken in tijden van Corona.

Tip 1: Begin de dag leuk en goed

Het is voor iedereen anders wat je hieronder verstaat. De één doet misschien graag een meditatie, terwijl de ander een lange douche neemt. Wat je ook doet, bedenk wat voor jou een fijne start is! Positieve energie aan het begin van de dag helpt je gedurende de dag. Voorbeelden zijn; een warme douche met extra lekkere doucheproducten, 10 minuten uit je favoriete boek als de wekker gaat of begin de dag met een korte wandeling. Tip; maak een lijstje met activiteiten die je leuk vindt. Dat helpt als je even niet weer wat je moet doen.

Tip 2: Kies voor een uitgebreid ontbijtje

Nu je geen reistijd hebt om naar je werk te gaan, is het een goed moment om eens te experimenteren met je ontbijtjes. Die kwark of bruine boterham heb je vast wel eens gezien 😉. Zoek in de avond of in het weekend leuke recepten zodat je de dag lekker begint!

Tip 3: Bepaal een ritme

Probeer tijdens je werkdag een ritme aan te houden. Start en stop op een vaste tijd en neem ook de tijd voor je lunchpauze. Daarnaast kan het helpen om bijvoorbeeld elk uur een korte pauze te nemen. Een andere tip is werken volgende de ‘pommodori methode’, zet een wekker voor 45 minuten. Neem daarna een korte pauze en ga weer door.

Tip 4: Blijf lachen

Lachen is gezond en maakt je altijd vrolijk. Doe bijvoorbeeld eens per dag met collega’s een dilemma op dinsdag (google maar eens) of bedenk met elkaar grappige vragen!

Tip 5: Zet notificaties uit

Elke dag word je overspoeld met allerlei notificaties op je telefoon of in je mail. Als je zou willen, kun je op elk moment van de dag de laatste ontwikkelingen rondom corona volgen. Doe dat niet, het is afleidend en daarnaast niet erg positief. Zo word je niet continu met negatieve berichten gevoed en maak je tijd voor tip 4.

Tip 6: Maak een lekkere maaltijd klaar

Die lekkere (vega) stoofschotel waar je lang mee bezig bent, kan je nu eindelijk eens maken. No excuses! Prima als je schotel tussen de middag een tijdje moet pruttelen, want jij bent om de hoek van de keuken aan het werk.

Tip 7: Doe nieuwe dingen

Heb jij altijd al een nieuwe taal willen leren? Ga ervoor! Dit is het moment. Boek op de plank waar je maar niet aan toe komt? Maak een start! Nieuwe dingen zorgen voor nieuwe energie!

Succes de komende periode met het thuiswerken. Wij proberen er het beste van te maken, hopelijk jullie ook! Ontbreekt volgens jou dé perfecte tip? Mail deze dan naar contact@solidpofessionals.nl en we zullen ze toevoegen.