275 Young Professionals: Het talent van de toekomst

11 september, 2020 - Judy Rotering,

Met trots kunnen we zeggen dat de 275e Young Professional is gestart in ons traineeship. In de afgelopen 10 jaar hebben we veel starters aan een baan mogen helpen en kunnen bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Tegelijkertijd werken we met veel plezier samen met vaste klanten en helpen we daarmee afdelingen met het werven en binden van jong talent. Hoe komen we tot dit succes?

Zelf ben ik 2,5 jaar als Recruiter werkzaam geweest bij Solid Professionals. Ik heb veel starters mogen bellen om hen goed nieuws te brengen en te vertellen dat ze mochten starten bij een van onze klanten en binnen ons Young Professional Programma. Ik werk nu al bijna twee jaar als Talentmanager en in die rol coach ik de young professionals. Ik ben in gesprek gegaan met verschillende mensen die de afgelopen jaren bij ons Young Professionals Programma betrokken zijn geweest.

Hoe zijn we ooit begonnen en wat is veranderd?

Onze partners Marcel van Wersch en Wim Meijer blikken samen terug:

‘’Traineeship op Maat (TOM) was de eerste naam. Er was geen vast programma voor wat betreft trainingen en begeleiding. TOM is ooit ontstaan doordat één van onze concurrenten weigerde mensen over te laten nemen. Wij hebben dat omgedraaid naar een kans. Niet tegenhouden, maar het als propositie in de markt zetten. De grootste ontwikkelingen in de afgelopen jaren zijn de professionalisering van het trainingsprogramma én het niveau van de Young Professionals. De volgende stap is dat we met onze klant meekijken en helpen bij het overwinnen van de hindernissen bij het vinden en opleiden van ’talent van de toekomst’. Waar we erg trots op zijn en wat we leuk vinden om te melden is dat de TOM’s van destijds, inmiddels onze klanten zijn”

Een van onze klanten zegt hierover:

"Wat jullie op afstand doen in het begeleiden van onze

Young Professionals dat lukt ons niet, terwijl wij dagelijks naast ze zitten.’’


Samenwerking van het allereerste uur

Jeroen van der Sluis, Manager Finance binnen ING, is onze allereerste klant en nog steeds werken we goed samen. Zelf coach ik zeven young professionals die bij hem op de afdeling werken en de evaluatiegesprekken doen we samen. Ik vroeg hem waarom hij nog steeds met ons samenwerkt.

‘’Voor mij is het schakelen met Solid Professionals over vacatures/posities/kandidaten als een verlengstuk van mijn eigen afdeling. Korte lijnen, persoonlijk contact, meedenken in oplossingen, goede begeleiding van de kandidaten en een soepele overgang van externe inhuur naar een vaste aanstelling met oog op langdurige inzet binnen ING."

Wie is eigenlijk onze 275e Young Professional?

Rosalie Tulen is de 275e Young Professional die wij mochten verwelkomen. Zij is inmiddels gestart bij ABN AMRO Hypotheken als Finance Young Professional.

‘’Mijn eerste indruk van Solid Professionals is heel gezellig, ik ben echt heel erg goed begeleid in het vinden van de juiste plek en nu ook bij het wennen aan mijn nieuwe functie en alles wat daarbij komt kijken.’’

Hoe kijken onze alumni terug op het traineeship?

Ik vroeg het Thijs Kruimer, Senior Financial- en Risk Data Analyst bij Rabobank en Bas de Wit, Financial Restructurer MKB en Grootzakelijk bij ABN AMRO. Beiden nog steeds werkzaam binnen dezelfde bank waar ze vijf jaar geleden via ons programma gestart zijn.Thijs: "Binnen het Young Professional Programma zat ik met andere Solid Professionals collega’s in een klasje voor verschillende courses. De verschillende items die we behandelden hielpen zowel praktisch als bij mijn professionele ontwikkeling. Naast dat de borrels aan het einde van de avond ook zeer gezellig zijn, heeft het ook veel waarde om met andere ambitieuze starters te sparren en ervaringen te delen.’’

Bas: ‘’Opvallend en zeer behulpzaam was de ondersteuning van Solid Professionals bij het sollicitatieproces (hoe bereid je je voor, wat wil je zeggen, wat wil je vragen etcetera). Heel prettig voor iemand die voor het eerst dat soort gesprekken moet voeren. In het bijzonder kijk ik terug op de intensieve en persoonlijke begeleiding gedurende het jaar dat ik via Solid Professionals bij ABN AMRO aan het werk was. Ik heb waardevolle gesprekken gevoerd met mijn talentmanager (Kathelijn Loos). Die gesprekken hebben een basis gelegd voor latere stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling.’’

Continue verbeteren, aanpassen en bijsturen

De afgelopen maanden heb ik samen met Lieke Galema (Talentmanager) gewerkt aan een nieuwe en verbeterde vorm van ons Young Professional Programma. We zijn trots op het resultaat. Het programma sluit nu nog beter aan op de huidige doelgroep. Aan Kathelijn Loos (directeur Solid Professionals) vroeg ik hoe zij kijkt naar het succes.

‘’We kennen de doelgroep erg goed. Een doelgroep die ambitieus en leergierig is, veel van zichzelf vraagt en daarmee voortdurend in beweging is. Net als ons Young Professional Programma. 10 jaar geleden noemden we ons Young Professional Programma al een ‘traineeship op maat’ en dat is het nog steeds. Continue verbeteren, aanpassen, bijsturen en weten wat de doelgroep drijft en nodig heeft is de basis van ons programma.

Ik heb aan de 'wieg' gestaan van het Young Professional Programma en jarenlang met ontzettend veel plezier young professionals gecoacht. Ik ben trots wanneer ik alumni spreek en ze me vertellen nog vaak terug te denken aan waardevolle leermomenten waarbij ik ze heb geïnspireerd en geholpen.’’

Zelf kan ik ook met trots terugkijken op de jaren waarin ik onderdeel ben geweest van dit succes. Mocht je meer informatie willen over ons programma of een van onze andere diensten? Neem vooral contact met ons op.
Op naar de 500e Young Professional en mooie samenwerkingen met onze klanten!