#1 Team van Solid Professionals voorspelt aardbevingen in Kaggle Competition

30 april, 2019 -

Met een team van Solid Professionals doen we mee aan een Kaggle Competition. Kaggle is een online platform voor data scientists. Je kunt hier onder andere datasets vinden en publiceren, modellen bouwen en verkennen, samenwerken met andere data scientists en meedoen aan competities. Het platform is gericht op zowel beginnende als gevorderde data scientists.

LANL Earthquake Prediction Competition

De competitie waaraan wij nu meedoen is de LANL Earthquake Prediction Competition. Het doel van deze wedstrijd is om seismische signalen te gebruiken om de timing van laboratorium aardbevingen te voorspellen. De data is afkomstig van een bekende experimentele opstelling die gebruikt wordt om de aardbevingsfysica te bestuderen. De data bestaat uit tijdeenheden van een aantal milliseconden met de bijbehorende seismische signalen en de resterende tijd tot de volgende aardbeving plaatsvindt. Het team dat uiteindelijk het beste model bouwt en daarmee de meest nauwkeurige voorspelling maakt wint.

Waarom doen we mee?

Met Solid Professionals doen we mee aan de Kaggle wedstrijd omdat het erg leerzaam en vooral ook leuk is. We passen onze kennis over machine learning en programmeren toe in de praktijk, zien wat andere deelnemers doen en leren daarvan. We kunnen zien waar we staan met onze kennis en vaardigheden ten opzichte van de andere teams. Daarnaast biedt Kaggle mini-cursussen aan over verschillende aspecten van Artificial Intelligence en is er een groot aanbod aan datasets waarop de kennis is toe te passen.

Volg ons!

In totaal doen er al 3100 teams mee met de competitie. Op dit moment hebben wij een één inzending gedaan met onze voorspelling en hiermee staan wij op positie 1200. Het is de bedoeling dat wij ons model gaan verbeteren zodat we een betere voorspelling kunnen doen en daarmee onze positie op de ranglijst kunnen verbeteren. De deadline voor de definitieve inzending is op 3 juni. Tot die tijd kun je als team aan je model gaan bouwen en resultaten inzenden.

Vanaf deze week kun je tot en met het einde van de competitie ons team wekelijks volgen via deze blog. Het team bestaat uit consultants van Solid Professionals en Hermes Partners en doet mee onder de naam van onze overkoepelende organisatie ‘The Hup’. Benieuwd op welke positie zij nu staan? Kijk dan hier.

Naast Marlon Velthorst bestaat het team uit: Casper Rutjes, Joanneke Meijer, Lars de Ruiter, Laurens Reulink, Laurens Stronks, Sophie Smits en Viviënne Haring.