Applicatieontwikkeling: PMO app voor Insituut Voor Vitaal Ondernemen

31 October 2019 -

Een aantal weken terug ben ik benaderd door Marc van het Instituut Voor Vitaal Ondernemen. Hij vertelde me dat één van de bijdragen die ze leveren voor een vitaler werkend Nederland een preventief medisch onderzoek, of PMO is. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij de medewerkers van een bedrijf, waarna deze medewerkers inzicht krijgen in hun vitaliteit en er organisatiebreed een rapport wordt opgesteld. In het proces zoals het toen ingericht was, werd er voor iedere medewerker een Word document opgesteld en met de hand bewerkt. Voor het organisatierapport moesten vervolgens gemiddelden en andere waarden berekend worden. Marc vertelde me dat hij dit proces graag geautomatiseerd zou willen hebben, gezien dat vele uren werk zou schelen.

Het resultaat

Ik ben aan de slag gegaan om een webapplicatie in elkaar te zetten, die de invoer en het onderhoud van de gegevens, samen met het maken van de rapporten een stuk verbeterde en/of automatiseerde. Het product zoals het nu staat heeft dit doel bereikt. Freelance coaches en medewerkers van IVVO kunnen nu op een simpele en veilige manier gegevens invoeren. Rapporten worden automatisch gegenereerd als PDF en het proces is volledig papierloos geworden.

De voordelen

  • Per PMO wordt er ongeveer een kwartier bespaard aan tijd.
  • Het organisatierapport wordt automatisch gegenereerd, wat er voor zorgt dat dit ook geen tijd meer kost.
  • Het persoonlijk rapport wordt direct per mail naar de medewerker gestuurd, zodat deze meteen is in te zien.
  • De gevoelige gegevens van de medewerkers staan op een strikt beveiligde server, waardoor er geen menselijke fouten meer mogelijk zijn omtrent deze gegevens.
  • De gevoelige gegevens zijn makkelijk en grondig te verwijderen als deze niet meer nodig zijn.
  • Een papierloos proces is goed voor het milieu. Milieuvriendelijkheid is iets waar IVVO, net als Hermes | Partners, erg veel waarde aan hecht.
De applicatie zoals hij is ingericht is schaalbaar, goed beveiligd en makkelijk uit te breiden vanwege een solide codebase.
Ben je nieuwsgierig naar wat Solid Professionals voor jou kan betekenen?
Stuur een email of bel 030-7115778!

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op