Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

13 January 2021 - Joemi Willems

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young Professional, volledig voorbereid, in dienst treedt op de plek waar hij of zij is gestart. Veel van onze alumni zitten nu op prachtige plekken en maken mooie stappen. Zo ook Sharon, Financial Accounting Specialist bij Nationale Nederlanden en Virgill, Business Analist bij ING. Hoe gaat het met ze? Welke stappen hebben ze gezet en hoe kijken ze terug op de tijd bij Solid Professionals?

 

In welke functie ben je begonnen en welke stappen heb je gezet de afgelopen jaren?

Sharon: Ik werk sinds 2018 bij Nationale Nederlanden op de Financial Accounting afdeling. Ik zit binnen deze afdeling bij de entiteit HR, wat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de boekhouding van de Personeel B.V.. Ook beheren wij de personeelsvoorzieningen en enkele stichtingen. De afgelopen twee jaar heb ik mijn baan steeds beter onder de knie gekregen en heb ik steeds meer verantwoordelijkheid gekregen. Ik ben nu helemaal geïntegreerd in het team.

We kijken, naast onze dagelijkse werkzaamheden, ook naar verschillende procesverbeteringen, bijvoorbeeld door middel van automatiseringen. Hierbij werken we samen met andere teams. Ik kan met de gekste ideeën komen en de technische teams kunnen het realiseren.
Als ik kijk naar de toekomst wil ik vooral eerst gespecialiseerd worden in het werk dat ik nu doe. Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik ben erachter gekomen dat het uitvoeren van operationele werkzaamheden mij bevalt. Ik weet zodoende nog niet of ik een managementpositie ambieer. Wat mij in ieder geval interessant lijkt is om senior van een sub-team te worden, dan ben je verantwoordelijk voor ongeveer vijf anderen.

Virgill: Ik ben in 2018 begonnen als Finance Journey Expert bij ING via Solid Professionals. Op dit moment werk ik als Business Analist en Scrum Master. Ik ben werkzaam binnen de tribe Statutory and Regultaory Reporting. Binnen deze afdeling zijn wij verantwoordelijk van het juist implementeren van de wet- en regelgeving omtrent rapportages van de DNB en ECB. Enerzijds gaat het hierbij om het implementeren van reeds bestaande regelgeving en anderzijds houden wij ons ook bezig met het uitwerken van nieuwe regelementen. Ik ben actief binnen een squad waar de data aanlevering van verschillende locaties wordt gefaciliteerd en gereed wordt gemaakt voor diverse eind rapportages. Ook ben ik (veelal) verantwoordelijk voor de implementatie van de vernieuwde requirements in de applicatie.

Toen ik begon bij ING was nog niemand Scrum Master binnen mijn squad. In deze rol begeleid ik mijn squad om te werken volgens de principes van SCRUM en agile. Er moest veel structuur worden aangebracht in de manier van werken, want niemand was gewend aan Scrum Agile.
Binnen de afdeling ben ik het aanspreekpunt geworden voor de automatisering van memo accounting. Memo accounting is simpelweg extra informatie leveren over bedragen die op de balans worden gerapporteerd. Momenteel houd ik mij bezig met de logica om deze extra informatie te verlenen, zodat het geautomatiseerd kan worden. Voorheen was het een onderwerp dat zweefde binnen de afdeling. Mijn squad kreeg de mogelijkheid om dit uit te zoeken en ik raakte verdiept hierin. Het is gaaf dat ik in de loop van de tijd het aanspreekpunt ben geworden voor vragen over dit onderwerp.

Hoewel mijn huidige functie goed bevalt, ben ik ook niet bang om mij heen te blijven kijken. Zo zou ik graag voor de afwisseling een keer een andere functie binnen de ING willen vervullen. Ik ben aan het kijken naar mijn opties om richting app development te gaan. Ik vind mobiel bankieren interessant en het lijkt mij leuk om mee te denken aan wat het zou betekenen om een volledig digitale bank te zijn in vijf jaar.

 

Hoe denk je terug aan de tijd dat je bij Solid Professionals het Young Professional Programma volgde?

Sharon: Met name de begeleiding door mijn talentmanager vond ik fijn. Ze kwam vaak langs op kantoor en dat was ook nog eens heel gezellig. Je kon altijd even je ei kwijt en met iemand praten die iets verder weg stond dan je dagelijkse collega’s. Het is een hele mooi opstap om vervolgens bij een groot bedrijf te kunnen werken. Ik denk niet dat ik zelf had durven te solliciteren bij Nationale Nederlanden. Solid Professionals heeft veel meer gekeken naar de persoon achter het c.v. en naar mijn verhaal. Dat vond ik erg fijn.

Virgill: Mijn tijd bij Solid Professionals vond ik ontzettend leuk en leerzaam. De gesprekken die ik heb gehad met de talentcoach hebben mij geholpen om mijzelf beter te begrijpen als persoon. Open, eerlijke en interessante gesprekken met iemand die heel graag met je meedenkt. Ik zou het traineeship bij Solid Professionals zeker aanraden en zelf zo weer dezelfde keuze maken.

 

Welke tip zou jij een starter meegeven?

Sharon: Open en leergierig zijn. Laat zien dat je ambitie hebt en graag wilt leren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het naar je zin hebt op je plek en met je werkzaamheden.

Virgill: Wees open en verbaal over wat je interessant lijkt. Schroom niet om aan te geven op welke onderwerpen je het liefst aandacht wilt richten. Ook zijn veel mensen binnen een bedrijf welwillend en ze denken graag met je mee over een goede fit voor jou.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals