Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

13 January 2021 -

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young Professional, volledig voorbereid, in dienst treedt op de plek waar hij of zij is gestart. Veel van onze alumni zitten nu op prachtige plekken en maken mooie stappen. Zo ook Sharon, Financial Accounting Specialist bij Nationale Nederlanden en Virgill, Business Analist bij ING. Hoe gaat het met ze? Welke stappen hebben ze gezet en hoe kijken ze terug op de tijd bij Solid Professionals?

 

In welke functie ben je begonnen en welke stappen heb je gezet de afgelopen jaren?

Sharon: Ik werk sinds 2018 bij Nationale Nederlanden op de Financial Accounting afdeling. Ik zit binnen deze afdeling bij de entiteit HR, wat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de boekhouding van de Personeel B.V.. Ook beheren wij de personeelsvoorzieningen en enkele stichtingen. De afgelopen twee jaar heb ik mijn baan steeds beter onder de knie gekregen en heb ik steeds meer verantwoordelijkheid gekregen. Ik ben nu helemaal geïntegreerd in het team.

We kijken, naast onze dagelijkse werkzaamheden, ook naar verschillende procesverbeteringen, bijvoorbeeld door middel van automatiseringen. Hierbij werken we samen met andere teams. Ik kan met de gekste ideeën komen en de technische teams kunnen het realiseren.
Als ik kijk naar de toekomst wil ik vooral eerst gespecialiseerd worden in het werk dat ik nu doe. Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik ben erachter gekomen dat het uitvoeren van operationele werkzaamheden mij bevalt. Ik weet zodoende nog niet of ik een managementpositie ambieer. Wat mij in ieder geval interessant lijkt is om senior van een sub-team te worden, dan ben je verantwoordelijk voor ongeveer vijf anderen.

Virgill: Ik ben in 2018 begonnen als Finance Journey Expert bij ING via Solid Professionals. Op dit moment werk ik als Business Analist en Scrum Master. Ik ben werkzaam binnen de tribe Statutory and Regultaory Reporting. Binnen deze afdeling zijn wij verantwoordelijk van het juist implementeren van de wet- en regelgeving omtrent rapportages van de DNB en ECB. Enerzijds gaat het hierbij om het implementeren van reeds bestaande regelgeving en anderzijds houden wij ons ook bezig met het uitwerken van nieuwe regelementen. Ik ben actief binnen een squad waar de data aanlevering van verschillende locaties wordt gefaciliteerd en gereed wordt gemaakt voor diverse eind rapportages. Ook ben ik (veelal) verantwoordelijk voor de implementatie van de vernieuwde requirements in de applicatie.

Toen ik begon bij ING was nog niemand Scrum Master binnen mijn squad. In deze rol begeleid ik mijn squad om te werken volgens de principes van SCRUM en agile. Er moest veel structuur worden aangebracht in de manier van werken, want niemand was gewend aan Scrum Agile.
Binnen de afdeling ben ik het aanspreekpunt geworden voor de automatisering van memo accounting. Memo accounting is simpelweg extra informatie leveren over bedragen die op de balans worden gerapporteerd. Momenteel houd ik mij bezig met de logica om deze extra informatie te verlenen, zodat het geautomatiseerd kan worden. Voorheen was het een onderwerp dat zweefde binnen de afdeling. Mijn squad kreeg de mogelijkheid om dit uit te zoeken en ik raakte verdiept hierin. Het is gaaf dat ik in de loop van de tijd het aanspreekpunt ben geworden voor vragen over dit onderwerp.

Hoewel mijn huidige functie goed bevalt, ben ik ook niet bang om mij heen te blijven kijken. Zo zou ik graag voor de afwisseling een keer een andere functie binnen de ING willen vervullen. Ik ben aan het kijken naar mijn opties om richting app development te gaan. Ik vind mobiel bankieren interessant en het lijkt mij leuk om mee te denken aan wat het zou betekenen om een volledig digitale bank te zijn in vijf jaar.

 

Hoe denk je terug aan de tijd dat je bij Solid Professionals het Young Professional Programma volgde?

Sharon: Met name de begeleiding door mijn talentmanager vond ik fijn. Ze kwam vaak langs op kantoor en dat was ook nog eens heel gezellig. Je kon altijd even je ei kwijt en met iemand praten die iets verder weg stond dan je dagelijkse collega’s. Het is een hele mooi opstap om vervolgens bij een groot bedrijf te kunnen werken. Ik denk niet dat ik zelf had durven te solliciteren bij Nationale Nederlanden. Solid Professionals heeft veel meer gekeken naar de persoon achter het c.v. en naar mijn verhaal. Dat vond ik erg fijn.

Virgill: Mijn tijd bij Solid Professionals vond ik ontzettend leuk en leerzaam. De gesprekken die ik heb gehad met de talentcoach hebben mij geholpen om mijzelf beter te begrijpen als persoon. Open, eerlijke en interessante gesprekken met iemand die heel graag met je meedenkt. Ik zou het traineeship bij Solid Professionals zeker aanraden en zelf zo weer dezelfde keuze maken.

 

Welke tip zou jij een starter meegeven?

Sharon: Open en leergierig zijn. Laat zien dat je ambitie hebt en graag wilt leren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het naar je zin hebt op je plek en met je werkzaamheden.

Virgill: Wees open en verbaal over wat je interessant lijkt. Schroom niet om aan te geven op welke onderwerpen je het liefst aandacht wilt richten. Ook zijn veel mensen binnen een bedrijf welwillend en ze denken graag met je mee over een goede fit voor jou.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op