Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

5 November 2020 - Joemi Willems

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een Young Professional in dienst treedt op de plek waar hij of zij is gestart. Veel van onze alumni zitten nu op prachtige plekken en zetten mooie stappen. Zo ook Murat Kuzey, Business Developer bij ABN AMRO en Danny Roffel, Associate Financial Services Regulatory Reporting bij ING. Hoe gaat het met ze? Welke stappen hebben ze gezet en hoe kijken ze terug op de tijd bij Solid Professionals?

In welke functie ben je begonnen en welke stappen heb je gezet de afgelopen jaren?

Murat: Ik ben twee jaar geleden begonnen als Financial Data Analist en werk nu als Business Developer bij ABN AMRO. Mijn doel als developer is om niet-bestaande processen te ontwikkelen en op de rails te krijgen. Zodra dit op de rails is, draag ik het over aan iemand anders die het gaat beheren. Daarbij komt veel stakeholdermanagement kijken. Dit maakt de job een leuke en uitdagende combinatie van people skills en technische skills.

Ik heb in de afgelopen twee jaar ook verschillende onsites gedaan en soms ook begeleid. Dit waren verschillende projecten die uit het niets ontstonden en waar ik zelf de leiding heb genomen. Bij de laatste onsite moesten we volgens een hele strakke deadline een rapport leveren aan de ECB. We hebben onder hoge druk een heel goed rapport weten te creëren. Een resultaat waar ik trots op ben!

Een ander project waar ik aan werk, gaat over kritische data elementen. Van alle miljoenen data elementen binnen de bank heb ik onderzocht welke het meest kritisch zijn. Je wilt als bank in controle blijven over die elementen en zorgen dat het altijd 100% goed gaat. Mocht dat niet het geval zijn, dan heeft dat veel invloed op hoe je als bank opereert. We zijn nu begonnen met het opstellen van requirements voor onze data. Hiermee maken we duidelijk aan welke eisen de data moet voldoen en welke data quality controles we moeten bouwen. Hierdoor blijven we in controle over onze data. De eerste tests zijn goed gegaan en mijn team en ik krijgen langzaam mensen mee. Dus mijn proces wordt steeds meer uitgedragen binnen de bank.

Danny: Ik ben begonnen bij Consolidation Services bij de ING. Binnen deze afdeling voegen we rapportages samen om vervolgens daarmee naar de regelgever gaan. Op dit moment werk ik bij de Regulatory Reporting afdeling. Hieronder valt alles wat je met je balans en winst- en verliesrekening kunt uitsplitsen, en additionele informatie die je mee kan geven.

Na een aantal jaar bij mijn afdeling was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben met mijn manager rond de tafel gaan zitten. We hebben besproken dat het misschien leuk zou zijn om een STA, een short term assignment, te gaan doen in het buitenland. Het doel van het project was offshoring, waarbij werkzaamheden van Amsterdam naar Manilla werden overgeheveld. Op een gegeven moment ben ik naar Manilla vertrokken. Ik was daar twee weken toen Corona uitbrak. Dat project is stilgelegd waardoor ik nu weer terug ben bij mijn Amsterdamse team.

Wat zijn je ambities?

Murat: Binnen mijn werkveld kan je de kant van manager of specialist op. Voor nu trekt de management kant me meer, omdat je veel praat met mensen en hierdoor mensen in beweging krijgt. Ik probeer me te blijven ontwikkelen binnen het team en mocht ik deze groei blijven doormaken, dan zie ik mezelf over een paar jaar wel in een managementpositie.

Danny: Binnen mijn afdeling krijgen we regelmatig audits op onze rapportage en daar komen vaak verbeterpunten uit. Vanuit daar worden altijd een hoop projecten gestart. Je gaat dan deep dives maken in datasets en uitzoeken of bepaalde zaken wel goed geordend zijn. Dat is heel erg leerzaam. Daarnaast heb ik onlangs ook een project management training afgerond en de mogelijkheid gekregen een opleiding CMA te volgen naast mijn werk. Op den duur zou ik door willen stromen richting Management Accounting. Dat is een hele andere tak van sport. Ik zou in de toekomst ook wel een managementpositie willen bekleden.

Hoe denk je terug aan de tijd dat je bij ons het Young Professional Programma volgde?

Solid Professionals bleek uiteindelijk precies te zijn waar ik naar op zoek was.

Murat: Solid Professionals bleek uiteindelijk precies te zijn waar ik naar op zoek was. Solid Professionals heeft mijn werkgever exact verteld wie ik ben en wat ik zocht in een baan. Ik kwam bij ABN AMRO terecht en dat is zo’n goede match gebleken. Van beide kanten is er vertrouwen in elkaar, waardoor ik nu al veel projecten gedaan heb.  Wat Solid Professionals uniek maakt is dat ze echt openstaan voor de persoon. Er is dat stukje persoonlijke ontwikkeling. Daar helpt je talentmanager je enorm bij. Ze stonden altijd voor me klaar en ik kon ze altijd bereiken.

Danny: Toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek bij Solid Professionals ben ik langsgegaan met het idee: “ik kijk wel wat het wordt.” Dat bleek uiteindelijk een goede keus. Wat ik sowieso heel erg leuk vond aan Solid Professionals waren de soft skill trainingen. Je komt net van je studie, dus de inhoud weet je wel. Daadwerkelijk de arbeidsmarkt betreden is een tweede. Het is een redelijk onzekere periode. Via Solid Professionals kun je ervaringen delen met mensen uit je groepje die hetzelfde meemaken.

Welke tip zou jij een starter meegeven?

Danny: Ik zou zeggen: sluit niet te snel iets uit. Je moet dingen soms een kans geven. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, ga ernaartoe met een open-minded instelling. Misschien is het wel een hele leuke job, terwijl je het niet had verwacht!

Murat: Een tip die ik mezelf ook heb gegeven is: volg je hart. Ik had ook bij de DNB, ECB of Wereldbank kunnen gaan werken, maar het klikte niet. En daar zit ook het motto van Solid Professionals: je moet blij worden van wat je doet. Dus volg je hart en ga je ontwikkelen. Want als je blij wordt van je werk, dan komt het beste in je naar boven.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals