Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

23 May 2019 -

Werken bij Solid Professionals was een toffe ervaring. Ondanks dat ik al meerdere jaren werkervaring heb opgedaan, is de tijd die ik bij Solid Professionals heb doorgebracht mijn eerste fulltime gig geweest. Onder de begeleiding van talentmanager Lieke en accountmanager Jelte heb ik de eerste grote stappen in mijn carrière kunnen zetten. In deze blog kijk ik terug op het proces en ervaring bij Solid Professionals.

Het begon met een berichtje op LinkedIn

Op dit moment is de markt vrij krap, zeker voor IT-professionals. Dagelijks ongeveer vijf recruiters in mijn LinkedIn inbox is dan ook geen uitzondering. Veel berichtjes zijn ronduit slecht: verkeerde namen, bizarre matches en functies die totaal niet aansluiten op mijn profiel (want hoe erg kunnen Java en JavaScript nou eigenlijk verschillen?). Er zijn echter eens in de zoveel tijd berichtjes die oprecht, geïnteresseerd en enthousiast zijn. Zelden gaan ze echter over een rol die mij ook aanspreekt. Het bericht van Rosa, recruiter bij Solid Professionals, had dit echter allemaal.

Van het een kwam het ander

Op dat moment was ik nog niet afgestudeerd. Ik was nog bezig met mijn scriptie en nog wat andere projecten die ik daarnaast deed. Ik was echter gecharmeerd van het berichtje dat ik toch besloot te reageren. Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik aan tafel op de Maliebaan te Utrecht. Een mooi gebouw, vlakbij waar ik ben opgegroeid. Ik werd hartelijk ontvangen en we gingen praten over het IT-traineeship. Hoe dat precies werkt: je werkt één of twee jaar namens Solid Professionals bij een opdrachtgever met de uitgesproken intentie om na die periode aldaar intern te gaan. In die periode wordt er gewerkt aan je skillset, zowel soft- als hard skills. Naar aanleiding van het gesprek waren wij beide enthousiast. Rosa en haar collega’s zouden op zoek gaan naar een project waar ik mijn skills, enthousiasme en energie kwijt zou kunnen. Wanneer ze iets zouden vinden dat bij mij past, zou Rosa mij bellen. Er werd nog gezegd: let op, het kan snel gaan! Een week later werd ik gebeld dat er een vet project was dat aansloot bij mijn profiel, een startup binnen een grote bank, dat leek mij wel wat. Twee dagen en evenveel gesprekken later was de kogel door de kerk: ik zou een maand later aan de slag gaan bij de startup als Salesforce Developer!

Het project

Mijn start was tof. Het was een leuk divers team met veel energie en een product waar we voor gingen. Gedurende mijn tijd bij de startup had ik regelmatig coachingsgesprekken met Lieke, mijn talentmanager, waarin we het hadden over mij als persoon en mijn ambities.
Na twee maanden kwam ik erachter dat ik binnen Salesforce toch niet helemaal mijn developer ambities kwijt kon. Ik wilde meer ontwikkelen in plaats van configureren en dat strookt niet met het mantra van Salesforce (‘clicks, not code’). Gelukkig kwam er binnen het team een nieuwe rol vrij, een collega frontend developer had elders een nieuwe baan gevonden. Binnen de wereld van React (een populair JavaScript framework) zou ik wellicht meer mijn energie kwijt kunnen. De rest van mijn tijd bij het project zou ik frontend developer blijven.

Trainingsprogramma

Eens in de zes weken ging ik terug naar het mooie gebouw aan de Maliebaan. Daar deed ik mee met trainingen zoals stakeholdermanagement en MBTI. Van de trainingen bij Solid Professionals is de MBTI test mij het meest bijgebleven. Het is een mooie manier om te verkennen wat jouw echte drijfveren zijn, waar je energie uit haalt en wat vanuit je natuur bij je past. Het helpt mij ook om gedrag en persoonlijkheden van anderen te classificeren en mijn gedrag daarop aan te passen. Al met al mega waardevol!

Leerzame ervaring

Helaas ging het op gegeven moment minder goed met het project als startup binnen de bank, ondanks dat wij als team er keihard voor gingen. Na een paar maanden te hebben gevochten om door te mogen gaan, is er toch door de bank besloten om het project te annuleren. Helaas, het team en project waar ik graag nog een lange tijd mee had samengewerkt, zou worden opgebroken. Flink balen natuurlijk, maar desondanks een zeer leerzame ervaring. Na een maand te hebben nagedacht over mijn opties heb ik besloten om op zoek te gaan naar een ander project. Gezien er binnen de bank helaas geen projecten waren die leken op het project waar ik zat, ben ik buiten de bank gaan kijken. Gedurende deze tijd is iedereen bij Solid Professionals heel supportive geweest, waar ik ze erg dankbaar voor ben.

Terug naar de Maliebaan

Aangezien er voor mij geen reden meer was om gedurende mijn opzegtermijn bij het project te blijven, ben ik de laatste paar weken van mijn dienstverband op de plek waar de reis begon gestationeerd; de Maliebaan. Hier heb ik nog wat meer collega’s van Solid Professionals leren kennen en heb ik ook een leuke tijd gehad.
Ondanks dat het traject bij Solid Professionals voor mij anders is gelopen dan gepland, kijk ik terug op een heel mooie tijd. Ik heb mij zowel professioneel als persoonlijk kunnen ontplooien en heb veel nieuwe inzichten opgedaan. Ik ga weg met een gemixt gevoel: natuurlijk erg jammer dat ik de toffe collega’s van Solid Professionals en het project ga verlaten, maar ik ben dankbaar dat ik met deze mensen heb mogen samenwerken. Bedankt voor alles!

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals