10 redenen waarom Solid Professionals een Best Workplace is

28 July 2018 - Elsemiek Ariëns,

Solid Professionals is een ‘Great Place to Work’. Dat is iets waar we zeker sinds de uitreiking van de Awards Best Workplace 2018 steeds vaker over praten. Als collega’s onder elkaar, met onze klanten, maar ook met de mensen die wij graag aan een prachtige carrière willen helpen.

“Van werk moet je blij worden, dat is onze visie!”


Dat stralen we uit! Niet alleen in onze koffiebar op kantoor en onze maandelijkse DDVDMOEB (Derde Donderdag Van De Maand Overleg En Borrel), tijdens ons jaarlijkse weekend weg of de vele uitjes die we als teams met elkaar ondernemen. Ook in de gesprekken met kandidaten, voorbereidingsgesprekken met opdrachtgevers en het bedenken van nieuwe innovatieve ideeën willen we ervoor zorgen dat de ‘ander’ blij wordt van wat we voor ze doen! Lees daarom de 10 redenen waarom Solid Professionals een Best Workplace is!

10-redenen-waarom-Solid-Professionals-een-best-workplace-isSinds 27 maart jl. zijn we als organisatie officieel Best Workplace. We staan op de prachtige 7e plek van de lijst ‘Medium Workplaces” (bedrijven van 50 tot 250 medewerkers). Het geweldige evenement gaf een extra boost aan het verbeteren van zeer uiteenlopende zaken waar onze medewerkers tegenaan zijn gelopen als het gaat om Topwerkgeverschap. We zijn aan de slag gegaan met alle feedback die we hebben ontvangen n.a.v. de Trust Index – de vragenlijst onder al onze medewerkers.

We zijn supertrots op alle collega’s die elke dag weer zo hard werken, maar we zijn bij Solid Professionals ook vooral blij als onze medewerkers blij zijn. Want als onze medewerkers goed in hun vel zitten, zien zij meer kansen en uitdagingen, presteren ze beter en dat zien we terug in onze resultaten!
Het feit dat wij ons als organisatie Best Workplace mogen noemen, komt dus niet alleen door wat ons Management Team als kaders neerzet. Het komt vooral door alle collega’s die daar elke dag ook weer hun stinkende best voor doen!

 

10 redenen die Solid Professionals een ‘Great Place To Work’ maken:

1. Van werk moet je blij worden!

Een groot gedeelte van je week, ben je op je werk. Laat het dan op zijn minst één van de leukste plekken zijn waar je je werk kan uitvoeren. Niet alleen de heerlijke koffiebar, de gym in de tuin of de bar op zolder met pooltafel en dartbord maken het een fijne plek om te zijn. We hebben het ook gewoon oprecht leuk met elkaar. Er wordt hard gewerkt, maar er is daarnaast (of tijdens) ook vooral ruimte om plezier te hebben. Om te leren en te groeien en om uit te spreken als je even wat minder ‘blij’ wordt van je werk. We gaan dat gesprek graag aan om te zorgen dat iedereen weer comfortabel op zijn of haar plek zit!

2. Groei en ontwikkeling

Door de gesprekken aan te gaan met onze klanten, young professionals en eigen medewerkers ontwikkelt Solid Professionals zich continu. Van de start van ons Business team, tot de projectgroep Campus Recruitment en de professionalisering van ons Traineeship Finance, Risk en Actuariaat.

3. We doen het samen

Er wordt heel veel in teams gewerkt. Niet alleen projectgroepen die een onderdeel van de werkzaamheden op zich nemen, maar het schakelen van klantverzoek tot de invulling van een prachtige baan voor een young professional, dat doen we echt samen! Er wordt snel geschakeld en er is altijd ruimte voor gesprek. Naast het feit dat we maandelijks bij elkaar komen voor de stand van zaken binnen de organisatie, borrelen en eten we gezamenlijk, vieren successen samen met een glas champagne op zolder of in de tuin of werken ons in het zweet tijdens een bootcamp aan het einde van de dag.

4. Je krijgt alle ruimte

Ziet jouw dag er vandaag wat anders uit dan gedacht, dan heb je alle ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op een manier die bij jou past. Naar huis voor de opvang van een ziek kind, de file voor zijn, een bezoek aan een arts of een vriend of familielid die extra zorg nodig heeft. Pak de ruimte die je nodig hebt. En als je in de avonduren of het weekend nog iets wil afmaken. Ben je vrij om dat te doen. Maar niets is verplicht!

5. Ontspanning is een must voor iedereen

Heb je behoefte aan even iets anders dan je telefoon en laptop? Drink een kop koffie in de koffiebar beneden, wandel even naar het Wilhelminapark of over de Maliebaan, ga een uurtje sporten in de gym of hardlopen of zoek een collega voor een potje poolen. Of speel je liever tafelvoetbal? Neem soms even afstand! Daar word je ook ‘blij’ van.

6. Fouten maken mag

Als organisatie willen we dat alle medewerkers weten dat fouten maken mag. Iedereen blijft leren, zijn hele leven lang. Dat doe je niet door stil te blijven zitten, maar door stappen te zetten. En soms….tja, soms maak je misschien fouten of verkeerde keuzes. Daar leer je alleen maar van! Als je elke dag maar weer kan denken: “Hoe kan ik mijn werk vandaag nog net weer beter doen dan gisteren. Hoe kan ik zorgen dat mijn werk van Goed naar Goud gaat?”

7. Thuis voelen

We proberen nieuwe collega’s meteen in week 1 op te nemen in ons team. Er worden afspraken in je agenda gemaakt om ervoor te zorgen dat je de eerste weken met iedereen kennismaakt. Je leert niet alleen de systemen of onze manier van werken kennen. We nemen je meteen mee in en met alle activiteiten die er plaats vinden die periode. Of dat nou het jaarlijkse volleybaltoernooi is of het weekendje weg.

8. Het goede voorbeeld geven

We geven erg om de mensen en de wereld om ons heen. Dus maken we ons hard voor veel meer dan alleen onze eigen medewerkers. Zo steunen we structureel een geweldig project – Tika Foundation, een organisatie die projecten voor kansarme kinderen in Nepal opzet en runt. Daarnaast hebben we een nieuw MVO beleid – het Solid Care(s) Programma. Waarin wij als organisatie medewerkers ondersteunen die vanuit intrinsieke motivatie iets willen betekenen voor andere mensen of goede doelen.

9. Secure Base – Persoonlijk Leiderschap

Binnen onze organisatie mag en kan veel. Je krijgt alle ruimte en mag met ideeën aan de slag als ze passen binnen de lange termijnvisie van de organisatie. We willen een secure base organisatie zijn voor iedereen. Een organisatie waar je kan groeien, maar waar je zelf aan het roer staat. Natuurlijk wordt er goed gekeken naar de missie dat het moet bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker en de groei van de organisatie. Maar bovenal kan je stappen zetten binnen je eigen functie, zodat het jouw werk leuker maakt! Want ook voor onze eigen medewerkers geldt: “Van werk moet je blij worden!

10. En nog veel meer….

Wil je je ontwikkelen binnen jouw eigen vakgebied? Onze zegen heb je… Wil je een andere koers varen, we denken graag met je mee. Eindelijk weer je hockeyliefhebberij oppakken, kom deelnemen aan ons Business hockeyteam. Of even stoom afblazen, er is altijd wel iemand die traint voor een sportevenement. Zin in een glas wijn en een goed gesprek (of juist eentje met alleen maar slechte grappen!), pak een heerlijke fles wijn uit de wijnkoeler en enkele glazen. Er zijn altijd wel collega’s in voor een Woensdag-Wijndag (of donderdag, of vrijdag).

Ik word in ieder geval altijd blij als ik richting de Maliebaan fiets om naar mijn werk te gaan. Omdat werkelijk geen enkele dag er hetzelfde uitziet!

Bij ons werken maakt blij! Wil jij werken bij een ‘Great place to work’?

 

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eigenwijs, maar altijd als partner

  Hij richtte samen met zijn compagnon, Marcel van Wersch, in 2007 Solid Professionals op. Zij werkt in oktober negen jaar bij Solid Professionals. Samen…

275 Young Professionals: Het talent van de toekomst

Met trots kunnen we zeggen dat de 275e Young Professional is gestart in ons traineeship. In de afgelopen 10 jaar hebben we veel starters aan...

Waarom onze E-housedag wél doorgaat

Begin juli organiseerde Solid Professionals wederom een e-housedag. Goede gemotiveerde kandidaten zijn er voldoende, maar het aantal beschikbare functie is op dit moment schaars. Laurina...

Business Boxing Gala 2019

Op dinsdag 3 december vindt het Brecheisen Business Boxing spektakel plaats in Studio A12 Bunnik. Deze avond zal in het teken staan van netwerken en…

Terugblik: Solid Professionals E-housedag

Jaarlijks organiseert Solid Professionals meerdere Inhousedagen om studenten en starters op de arbeidsmarkt kennis te laten maken met ons bedrijf. Dit jaar was er een...

Lisanne’s eerste weken bij Solid Professionals

In mijn eerste weken ben ik heel hartelijk ontvangen door alle collega’s en ik voelde me gelijk thuis.

Waarom wij klanten als partners zien

Afgelopen november mocht ik bij onze ontbijtsessie het welkomstwoord verzorgen. De locatie, De Johan Cruijff Arena, nodigde uit tot het gebruik van sportmetaforen om de…

AI summer course: Dit model voorspelt de time series het beste

In vier dagen hebben consultants drie verschillende modellen gebouwd om te kijken welke het beste een yield curve kan voorspellen.

De winst van een Secure Base organisatie

Vertrouwen, verbinden, groeien Wat mensen werkelijk motiveert is de mogelijkheid zichzelf te kunnen verwezenlijken en hun potentieel te kunnen benutten – George Kohlrieser Een bedrijfscultuur…

Eerlijk is eerlijk

  Eerlijk is eerlijk (of eigenlijk het leukst) we zoeken bij Solid Professionals graag naar een reden om een feestje te vieren. Afgelopen vrijdag vierden…

10 redenen waarom Solid Professionals een Best Workplace is

10 redenen waarom Solid Professionals een Best Workplace is? “Van werk moet je blij worden, dat is onze visie!” Dat stralen we uit!