#1 Team van Solid Professionals voorspelt aardbevingen in Kaggle Competition

30 April 2019 -

Met een team van Solid Professionals doen we mee aan een Kaggle Competition. Kaggle is een online platform voor data scientists. Je kunt hier onder andere datasets vinden en publiceren, modellen bouwen en verkennen, samenwerken met andere data scientists en meedoen aan competities. Het platform is gericht op zowel beginnende als gevorderde data scientists.

LANL Earthquake Prediction Competition

De competitie waaraan wij nu meedoen is de LANL Earthquake Prediction Competition. Het doel van deze wedstrijd is om seismische signalen te gebruiken om de timing van laboratorium aardbevingen te voorspellen. De data is afkomstig van een bekende experimentele opstelling die gebruikt wordt om de aardbevingsfysica te bestuderen. De data bestaat uit tijdeenheden van een aantal milliseconden met de bijbehorende seismische signalen en de resterende tijd tot de volgende aardbeving plaatsvindt. Het team dat uiteindelijk het beste model bouwt en daarmee de meest nauwkeurige voorspelling maakt wint.

Waarom doen we mee?

Met Solid Professionals doen we mee aan de Kaggle wedstrijd omdat het erg leerzaam en vooral ook leuk is. We passen onze kennis over machine learning en programmeren toe in de praktijk, zien wat andere deelnemers doen en leren daarvan. We kunnen zien waar we staan met onze kennis en vaardigheden ten opzichte van de andere teams. Daarnaast biedt Kaggle mini-cursussen aan over verschillende aspecten van Artificial Intelligence en is er een groot aanbod aan datasets waarop de kennis is toe te passen.

Volg ons!

In totaal doen er al 3100 teams mee met de competitie. Op dit moment hebben wij een één inzending gedaan met onze voorspelling en hiermee staan wij op positie 1200. Het is de bedoeling dat wij ons model gaan verbeteren zodat we een betere voorspelling kunnen doen en daarmee onze positie op de ranglijst kunnen verbeteren. De deadline voor de definitieve inzending is op 3 juni. Tot die tijd kun je als team aan je model gaan bouwen en resultaten inzenden.

Vanaf deze week kun je tot en met het einde van de competitie ons team wekelijks volgen via deze blog. Het team bestaat uit consultants van Solid Professionals en Hermes Partners en doet mee onder de naam van onze overkoepelende organisatie ‘The Hup’. Benieuwd op welke positie zij nu staan? Kijk dan hier.

Naast Marlon Velthorst bestaat het team uit: Casper RutjesJoanneke MeijerLars de RuiterLaurens ReulinkLaurens StronksSophie Smits en Viviënne Haring.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Gezamenlijke kennis is kracht

Vorige keer kon je al kennismaken met Jeroen van der Sluis, nieuwe directeur van Solid Professionals Consulting. Hij begon zijn carrière als Business Process Management Consultant en deed in…

Voormalig bankier Jeroen van der Sluis klaar voor nieuwe uitdaging (deel 1)

Laat een kind een bankier of een zakenman tekenen en de kans is groot dat je een tekening van iemand in een deftig pak krijgt….

Solid Professionals is FD Gazellen 2020

Hoera! Solid Professionals is voor de zesde keer één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Daarmee ...

Solid Professionals neemt Hermes Partners over

Vanaf 1 september gaat onze zusterorganisatie Hermes | Partners, verder onder de vlag van Solid Professionals.

Solid Professionals is voor de derde keer een Best Workplace!

Solid Professionals mag zich voor de derde keer een Great Place to Work noemen! Geëindigd op de vijfde plek! Lees hier meer!

Drie jaar op rij in top 10 Best Workplaces!

Bij Solid Professionals vinden we goed werkgeverschap heel belangrijk. Daarom doen we alweer voor de derde keer mee aan het Great Place To Work onderzoek….

AI consultancy Solid Professionals overgenomen door Amsterdam Data Collective

Amsterdam Data Collective en Solid Professionals slaan handen ineen om data science ambities nog sneller te realiseren.

Solid Professionals Maliebaanloop een groot succes!

Dit jaar waren wij trotse hoofdsponsor van de Maliebaanloop in Utrecht.

Solid Professionals is FD Gazelle 2019

Solid Professionals is alweer voor de vijfde keer één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Solid Professionals opent vestiging in Frankfurt

Per augustus hebben we een vestiging in Frankfurt. Lees hier waarom we het avontuur juist in die stad aan willen gaan!

#1 Team van Solid Professionals voorspelt aardbevingen in Kaggle Competition

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

We zijn Great Place To Work Certified 2019!

Solid Professionals heeft voor het tweede jaar op rij de Best Workplace certificering!

In het nieuws – Nederlands Dagblad

Frans Tijssen (Nederlands Dagblad) schreef een column over onze deelname aan het programma BNR in Bedrijf - over cultuurbehoud bij groei van de organisatie.

In het nieuws – BNR In Bedrijf

BNR in Bedrijf was in januari 2019 te gast aan onze keukentafel. Partner Marcel van Wersch sprak over cultuurbehoud bij groei van de organisatie. #InBedrijf

Projectteam Great Place To Work van start!

Waarom Marco Koostra, Consultant Finance & Risk, besloot te "solliciteren" op de functie van crewmember Projectteam GPTW! #Topwerkgeverschap!