Ideale overgang van universiteit naar het werkzame leven

20-06-16 / Dennis van Kessel

Hoe ik het Young Professional programma van Solid Professionals ervaar?

“Ik kwam in contact met Solid Professionals tijdens de afrondende fase van mijn master in Finance, Accounting & Management. Ik had mijn scriptie ingeleverd op de universiteit in Engeland en wachtte in Nederland op de uitslag. Via LinkedIn werd ik benaderd voor de functie ‘Trainee Finance Process Management’ bij ABN AMRO. De vacature sloot goed aan op mijn profiel en mijn interesse werd dan ook geprikkeld door de afwisselende functie en de mogelijkheid om een grote bank van binnen te leren kennen,” aldus Dennis van Kessel. “Het geeft maar weer aan hoe belangrijk het is om je profiel op orde te hebben.”

“Het eerste gesprek met de recruiter van Solid professionals verliep vloeiend en diende vooral als kennismaking. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een tweede gesprek ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek bij ABN AMRO. Prettig en het gaf me een idee van wat ik kon verwachten. Na twee gesprekken bij de bank hoorde ik dat ik was aangenomen.”
“Als ik nu terugkijk is het hele proces snel gegaan en werk ik alweer sinds 1 januari 2016 op de IFRS policies afdeling bij ABN AMRO. Onze afdeling zorgt ervoor dat nieuwe IFRS regels worden geïmplementeerd en omgezet naar interne richtlijnen, daarnaast geldt onze afdeling als vraagbaak voor de rest van de bank wat betreft deze regels. Doordat IFRS betrekking heeft op de gehele bank is het werk erg afwisselend en heb ik de afgelopen 6 maanden veel geleerd over hoe een organisatie als ABN is ingericht.”

Mooie overgang van universiteitsbanken naar werkzame leven als Young Professional

“Naast de inhoudelijke kennis die ik vooral “on the job” opdoe word ik door de persoonlijke coach van Solid Professionals gemotiveerd ook mijn soft-skills te ontwikkelen. De trainingsavonden uit het Young Professional Programma zijn hier veelal op gericht en zijn naast leerzaam ook leuk omdat je in een groep zit met andere young professionals. Na afloop is er dan ook altijd gelegenheid voor een borrel. Naast de trainingsavonden zijn de maandelijkse coachingsgesprekken goede momenten om even stil te staan bij de voortgang en de ontwikkelmogelijkheden te bespreken.”

“Concluderend kan ik zeggen zeker geen spijt te hebben dat ik op het aanbod van Solid Professionals ben ingegaan, omdat het mij een goede carrièrestart biedt waarbij ik erg veel leer. Daarnaast vormt het programma een mooie overgang van de universiteitsbanken naar het werkzame leven.” Lees meer over de ervaringen van andere Young Professionals.

Dennis van Kessel neemt deel aan het Young Professional Programma van Solid Professionals

Weten welke functies wij allemaal aanbieden? Bekijk onze Vacatures

Deel:

Terug naar blogs