Gewoon iedere dag F*-ing hard je best doen…..

10-04-18 / Marcel van Wersch

Vandaag 2 weken geleden was ik met een deel van ons team op het Best Workplace Event van Great Place To Work in Amsterdam. Dat je daar bent betekent over het algemeen dat je in ieder geval jezelf al een Great Place To Work vindt én dat je ook goed gescoord hebt in het jaarlijkse onafhankelijke onderzoek. Eén ding weet je van tevoren, je hebt de lijst gehaald!

Wij deden met Solid Professionals dit jaar voor het eerst mee met dit onderzoek. Vooral omdat we willen achterhalen waar we het in onze strategische ambitie om een Topwerkgever te worden nog beter kunnen doen. Bij deze allereerste deelname aan dit onderzoek eindigden we op een meer dan mooie 7e plek van de deelnemende bedrijven in de categorie Best Workplaces 2018: Medium (50-250 medewerkers). Een resultaat om trots op te zijn! Zeker als ik op zo’n avond om me heen kijk en zie welke gerenommeerde organisaties er nog meer deelnemen. We laten menig concullega achter ons!

Het hoogtepunt van de avond is het moment dat je op het podium wordt geroepen om je erkenning in ontvangst te nemen, even op de foto én…. je loopt een reëel risico dat je door de charmante dame die de avond aan elkaar praat een microfoon onder je neus geduwd krijgt met de vraag: “Waarom zijn jullie nou zo’n ‘Great Place To Work’”?

Het moment voor de uitreiking denk je hier natuurlijk even over na, en….. Ik kwam er eigenlijk niet uit. Andere prijswinnaars “haalden alleen de beste mensen in huis”, “hadden een focus op kwaliteit”, “waren continu gericht op innovatie”. Niks mis mee natuurlijk, dat proberen wij ook, maar maakt dat nou echt het verschil bij ons?

Die avond kreeg ik gelukkig geen microfoon onder mijn neus, maar de vraag heeft me de dagen erna nog wel even beziggehouden. En ineens bedacht ik het me, tijdens (ik weet het – een beetje een raar moment) mijn laatste zwemles. Sinds september train ik iedere woensdagochtend om 7.00 uur mijn borstcrawl voor een halve triatlon die ik met een aantal collega’s in de planning heb.

Zes maanden geleden haalde ik de overkant van het zwembad net, om daarna buiten adem bij te moeten komen. Inmiddels zwem ik 1500 meter non-stop. Dat betekent niet dat ik hoor “tot de beste mensen”, of mij “richt op kwaliteit”, maar het betekent wel dat ik zo’n 25 keer, voor dag en dauw ben opgestaan, naar het zwembad ben gereden en iedere keer keihard mijn best heb gedaan. Nee, ik had zeker niet altijd zin, maar ik deed het wel, samen met enkele collega’s.

De reden dat Solid Professionals zo’n Great Place To Work is?

En volgens mij is dit één van de ingrediënten waarom Solid Professionals zo’n Great Place To Work is geworden in de afgelopen 11 jaar. Niet persé onderscheidend, maar we doen wel elke dag – met steeds meer collega’s – f*-ing hard ons best om een fantastische workplace te zijn én te blijven! En daar ben ik trots op, trots op al die collega’s die zich iedere keer weer inzetten om van Solid Professionals een echte Great Workplace te maken.

Dus, volgend jaar, wanneer we ergens in de top 6 staan en de charmante presentatrice vraagt me waarom wij zo’n Great Place To Work zijn? Dan weet ik alvast het antwoord!

(Dit artikel werd ook gepubliceerd op Linkedin)

Deel:

Terug naar blogs