ron-jurgash-young-professional-300x300

Ron Jurgash

YP Finance

Achtergrond en vrije tijd

Na het afsluiten van mijn bachelor in International Business Administration (2018), heb ik mijn studentenleven nog een jaartje verlengd via een master in accounting aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens deze periode schreef ik mijn scriptie bij Deloitte, maar koos ik er uiteindelijk voor om mijn carrière binnen de financiële sector ergens anders op te starten.
Binnen Solid Professionals ga ik aan de slag als foreign entity reporter binnen het Centralized Head Office Reporting Team (CHORT) bij de Rabobank. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het rapporteren en analyseren van buitenlandse entiteiten binnen de Rabobank Group.
Naast het werken, kun je me vaak terugvinden in de stad waar ik met mijn vrienden graag wat drankjes nuttig. Daarnaast probeer ik tijdens mijn vakanties zoveel mogelijk te reizen met mijn internationale vrienden.

Hoe ben je bij Solid Professionals terecht gekomen? En vanwaar deze keuze?

Tijdens het laatste semester van mijn masteropleiding werd ik op LinkedIn benaderd door een van de recruiters van Solid Professionals. Alhoewel het bericht en telefoongesprek mij goed bevielen, had ik destijds al besloten om mijn opleiding voort te zetten d.m.v. een research master (begintraject van een PhD) in accounting.
Echter, na ongeveer een half jaar merkte ik dat het academische pad toch niet volledig in mijn interessegebied lag. Toen ik vervolgens op LinkedIn mijn status veranderde, werd ik vrijwel direct weer door die recruiter benaderd. Al snel volgde er een fijn gesprek met een bak koffie en ben ik uiteindelijk terechtgekomen waar ik nu ben.
Wat voor mij echt de doorslag maakte om voor Solid Professionals te kiezen, was de persoonlijke aandacht. Vanaf het moment dat ik (opnieuw) benaderd werd tot mijn eerste gesprekken bij de Rabobank merkte ik dat Solid Professionals jou zo goed mogelijk probeert te begeleiden en jezelf ook laat afvragen wat jij nu echt zoekt in een baan. Van werk moet je immers blij worden en dat is toch iets wat uiteindelijk is blijven steken en Solid Professionals, naar mijn mening, ook echt onderscheidend maakt.

Ambities en waarden

Op de langere termijn hoop ik mijzelf terug te vinden als dezelfde leergierige persoon, maar met een bredere kennis over de bancaire sector en de daarbij behorende reporting processen, regelgeving en complexe financiële producten (op internationaal niveau). Daarnaast wil ik mijzelf ook steeds meer verdiepen in het data science aspect, iets wat naar mijn mening steeds belangrijker gaat worden binnen reporting.