#2 Het maatschappelijk karakter van de LANL Kaggle-competition

08-05-19 / Joanneke Meijer

Marlon schreef vorige week dat we met Solid Professionals deelnemen aan de LANL Kaggle-competition. Hierbij hebben we bewust gekozen voor een maatschappelijk relevant onderwerp: het voorspellen van aardbevingen. Deze kunnen een enorme impact hebben op de samenleving. Naast de vele dodelijke slachtoffers bij heftige aardbevingen, is er vaak ook emotionele schade. Een voorbeeld dichtbij is Groningen. De emotionele schade is hier zo groot dat er een verwacht aantal, van minimaal 5 doden per jaar, is volgens onderzoek van de RuG.

Impact betere aardbeving voorspelling

In Groningen zijn  de aardbevingen te verminderen en te voorkomen, ook zonder voorspelling. Bij aardbevingen met natuurlijke oorzaak is dit helaas niet mogelijk. Echter is het aantal doden wel te beperken door een evacuatie. Hoe accurater de voorspelling, hoe groter de kans dat mensen in de toekomst gemotiveerder zijn om te luisteren naar een evacuatie.

Positieve maatschappelijke impact

Bij Solid Profesisonals vinden we het belangrijk om een positieve impact op de maatschappij te hebben. Naast de positieve impact op onze collega’s en onze klant, vinden wij het delen van succes heel belangrijk. We doen dit zowel op het gebied van klimaatverandering (reizen met de trein i.p.v. auto, lunch zonder verpakkingen) als op het gebied van helpen van de medemens. Een voorbeeld hiervan is dat we bij iedere persoon die we blij maken met een nieuwe baan, er een kansarm kind in Nepal een half jaar naar school kan. Benieuwd naar wat we nog meer doen op het gebied van maatschappelijk ondernmen? Lees hier meer over ons MVO-beleid.

Duurzaamheid binnen projecten

Ons beleid in maatschappelijk ondernemen trekken we het liefst door naar de projecten en initiatieven vanuit onze medewerkers. Zo motiveren wij klanten om niet alleen de sturen op financiële prikkels, maar ook op bijvoorbeeld CO­2-reductie. Daarnaast zetten wij ons in voor mooie projecten van non-profit organisaties. Hierover lees je binnenkort meer in een nieuwe competition-update.

Volg wekelijks de blog over de Kaggle competition en blijf op de hoogte.  Het team bestaat uit consultants van Solid Professionals en Hermes Partners en doet mee onder de naam van onze overkoepelende organisatie ‘The Hup’. Benieuwd op welke positie zij nu staan? Kijk dan hier.

Naast Joanneke Meijer bestaat het team uit:  Marlon Velthorst, Casper Rutjes,  Lars de RuiterLaurens ReulinkLaurens StronksSophie Smits en Viviënne Haring.

Deel:

Terug naar blogs