AI Summer Course 2019

01-08-19 / Sophie Smits

Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk bij Solid Professionals. Niet alleen op het gebied van persoonlijk leiderschap, maar ook in de skills blijven onze young professionals en consultants zich ontwikkelen. Een van de initiatieven is de summer course over time series analysis.

Solid Professionals summer course

Op vrijdag 19 juli zijn we met een groep consultants en young professionals gestart met een summer course over Time Series analysis. De Summer course houdt in dat elke deelnemer een online cursus volgt en afrondt over time series analysis in Python. Daarnaast gaan we gedurende vier vrijdagen de geleerde technieken toepassen op een uitgekozen case.

De case van 2019

Dit jaar proberen we tijdens de summer course een yield curve te voorspellen van een AAA-rated euro area central government bond met een maturity van 30 jaar. We gaan in eerste instantie voorspellen wat de par rate is op verschillende dagen in de nabije toekomst. De dataset die we gebruiken komt van Eurostat en is dagelijkse data.

Hoe gaan we te werk?

In de online cursus leren we verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om time-serie data te voorspellen. Eerst maken we een aantal beschrijvende plaatjes van de data en prepareren de data voor onze modellen. We zoeken outliers en maken onderscheid tussen verschillende componenten in de data zoals de algemene trend, de seizoensgebonden trend en ruis. Daarnaast breiden we de dataset ook uit door extra data te zoeken die gerelateerd is aan de yield curve. Door deze data toe te voegen verwachten we dat de voorspelling beter wordt. Verder creëren we een benchmark model. Tijdens de laatste twee vrijdagen van de Summer course gaan we verschillende modellen valideren en op zoek naar het beste model om onze voorspelling mee te doen.

Agile werken

Naast het verbeteren van onze skills in python en time series analysis werken we ook op een agile manier met elkaar samen. Dit houdt in dat we werken in sprints (2 per dag) en met een back log in Gitlab. We houden sprint reviews en maken een gezamenlijke sprint planning. Gitlab gebruiken we ook als versiebeheersysteem voor de code die we schrijven.

Spreekt deze manier van werken je aan en zou je zelf ook mee willen werken aan initiatieven als de summer course? Bekijk dan eens de vacatures en wie weet spreken we je snel.

Deel:

Terug naar blogs