Huidige Young Professionals

Lees de ervaringen van de huidige Young Professionals die deelnemen aan ons tweejarig Young Professional Programma. Mogelijk vind je het interessant om te lezen hoe het onze Alumni vergaat?

Chaka Renardel de Lavalette (28) werkt vanaf begin 2017 via Solid Professionals bij ING op de data quality management afdeling. Hier werkt ze mee aan meer dan alleen de verantwoordelijkheden van haar department. Zo ontwikkelt ze rapporten die naar De Nederlandsche Bank gaan, heeft ze het één en ander kunnen doen voor de jaarrekening en heeft ze contact met verschillende vestigingen van ING bij het ontwikkelen en aanleveren van data. “Behalve dat er bij Solid Professionals alles aan gedaan word dat jij de ontwikkeling en begeleiding krijgt die je wilt of nodig hebt, is het ook een leuke gezellige groep. Zo organiseren ze leuke events en zijn de trainingen, in vrij kleine groepen, heel persoonlijk!”  Lees hier meer over Chaka

Ruud Beks (25), heeft een achtergrond in Quantitative Finance. Bijna een jaar geleden is hij begonnen aan het avontuur bij Solid Professionals. Ruud is bijna een jaar werkzaam bij Delta Lloyd als Financial Risk Manager. Hier houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met de ontwikkeling van het Partieel Intern Model (PIM). “Uiteindelijk is het een win-win situatie voor iedere student die voor het eerst opzoek is naar een baan. Solid Professionals luistert goed naar jouw specifieke wensen, tal van mogelijkheden (bv. EMAS) en het programma i.c.m. een traineeship is ontzettend gewild op je CV. Je leert de fijne kneepjes van het bedrijfsleven, maar tegelijkertijd leer je ook een hoop nieuwe leeftijdsgenoten kennen” Lees hier meer over Ruud

Amandeep Singh (24) werkt sinds februari 2017 op de Financial Reporting afdeling voor ING Commercial Banking, Lending. Na haar bachelor International Business Management heeft zij een Master in Business Administration gevolgd in London. “Uit mijn eigen ervaring vindt ik het YPP een goeie eerste stap voor recent afgestudeerden. De begeleiding van de Talent manager en de trainingen geven je net dat extraatje die je goed kan gebruiken.” Lees hier meer over Amandeep

Loes Verheij (23) werkt sinds oktober 2016 als via Solid Professionals als financial liquidity controller bij de Rabobank.   “Solid Professionals is een dynamisch bedrijf dat erg gefocust is op jouw welzijn. Het is een fijne organisatie om bij te starten door de duidelijke begeleiding. Daarnaast is het ook niet zo dat je te veel trainingen hebt.” Lees meer over Loes.

Lulu Zhuang (21) werkt sinds november 2016 via Solid Professionals bij ABN AMRO als Risk Analist. Lulu heeft haar BA Liberal Arts and Sciences afgerond op University College Utrecht met een major in economie, psychologie en cognitieve neurowetenschappen. Daarna heeft ze nog een jaartje in Londen gestudeerd om haar MSc Cognitive and Decision Sciences te halen.
Het Young Professional Programma biedt veel voordelen.
Er zijn trainingen waarmee je meer inhoudelijke kennis opdoet, maar waar je ook meer over soft skills leert. Tijdens trainingen leer je ook andere young professionals kennen, wat heel gezellig is en helpt met het uitbreiden van jouw eigen netwerk. Je ontvangt goede begeleiding tijdens het sollicitatieproces, maar ook wanneer je eenmaal bent begonnen, want dan krijg je een Talentmanager die je helpt met je persoonlijke ontwikkeling. Al deze extra’s zullen een positieve invloed hebben op je (verdere) carrière.”  Lees meer over Lulu. 

Marissa OYoung Professional - Marissa Oostost (21) woont in Amersfoort en werkt sinds september 2016 via Solid Professionals bij ABN AMRO hypotheken op de afdeling Accounting. Op de afdeling is zij samen met een collega verantwoordelijk voor de crediteurenadministratie. Daarnaast voert ze diverse taken uit omtrent de kosten. Bijvoorbeeld afschrijvingen en vooruitbetaalde kosten.
“Je bent nog lang niet uitgeleerd als je net afgestudeerd bent. Het Young Professional Programma zorgt ervoor dat je door middel van trainingen extra kennis opneemt wat je kan toepassen in de praktijk. De begeleiding van de talentmanager is een extra steuntje die je krijgt als je net van je studie komt en aan het werk gaat.” Lees meer over Marissa.

Selmar van der Veen (24) is woonachtig in Utrecht en sinds februari 2016 als Junior Actuaris werkzaam bij verzekeraar a.s.r. op de afdeling MarktwaardeVerslaglegging. “Voor de productlijnen Leven, Uitvaart en Pensioenen verzorgen we de marktwaarderapportages (Solvency II), dit doen we ieder kwartaal. Daarbuiten zijn we in projecten bezig met het onder meer het verbeteren van de processen en tooling. Naast de inhoudelijke werkzaamheden ben ik ook verantwoordelijk voor de planning en controls die bij onze processen horen,” zo vertelt Selmar ons. “Solid Professionals zorgt voor goede begeleiding als starter/net afgestudeerde, zowel met soft skill trainingen als inhoudelijke avonden. Daarnaast is Solid Professionals een erg gezellig en open bedrijf. Door de trainingen, borrels en de jaarlijkse barbecue kom je gemakkelijk in contact met anderen uit het Young Professional Programma. Dit maakt het leuk om ervaringen uit te wisselen.” Lees meer over Selmar.

Daan de Nijs (26) woont in Amsterdam en is sinds maart 2016 gestart binnen ons Young Professional Programma op de afdeling Financial Reporting voor ING Commercial Banking, Real Estate Finance. “Wij verzorgen de financiële rapportages voor leningen met vastgoed als onderpand. Deze rapportages zijn bedoeld voor de ING Groep en voor de verschillende landen waar ING Real Estate Finance actief is. Onderdeel van het werk is het maken van analyses van de balans en resultatenrekening voor verschillende locaties”, aldus Daan. “Solid Professionals heeft een netwerk binnen grote bedrijven waardoor ze interessante en leervolle functies kunnen bieden, dit in combinatie met de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling door het opleidingsprogramma maakt het YPP een erg goed programma voor young professionals.” Lees meer over Daan.

Sander Bouwhuis (23) is sinds 1 februari 2016 via Solid Professionals aan de slag gegaan met het Young Professional Programma met a.s.r. als opdrachtgever. Binnen a.s.r. werk ik op de afdeling SSC Marktwaarde waarbij onze afdeling verantwoordelijk is voor het rapporteren van de QRT (Quantitative Reporting Templates). Binnen de afdeling val ik in het team Modelontwikkeling en wij verzorgen de modelwijzigingen. “Naast het feit dat Solid Professionals zich richt op advies en interimdienstverlening binnen Finance & Risk en zij vele goede contacten hebben met alle grote financiële dienstverleners, zie ik het bedrijf ook als een soort vereniging waar ik mijn ervaringen als jonge werknemer met andere jonge collega’s binnen de financiële sector kan bespreken. De leuke activiteiten en interessante cursussen die worden aangeboden is echt een toegevoegde waarde”.  Lees meer over Sander.

Terug naar Trainings- en opleidingsprogramma

Terug naar overzicht Young Professional Programma